Αρχική Ειδήσεις Φωτογραφική έκθεση του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης

Φωτογραφική έκθεση του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης

0
Διαφήμιση

Τα 35 σημαντικότερα μνημεία και τα πιο γνωστά σημεία της Θεσσαλονίκης παρουσιάζονται από χθες σε μια φωτογραφική έκθεση 150 φωτογραφιών από τους μαθητές Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Οι μικροί μαθητές των συνολικά 6 τμημάτων έγιναν φωτογράφοι στο πλαίσιο δύο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: «Η Θεσσαλονίκη Άλλοτε και Τώρα…» και «Ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη της Φωτογραφίας», τα οποία περιελάμβαναν ξεναγήσεις και διαδρομές μέσα στην πόλη.

Στην αρχή οι μαθητές της Δ΄ Τάξης συγκέντρωσαν πληροφορίες για τις ιστορικές περιόδους της πόλης και για τα μνημεία που επισκέφθηκαν και αργότερα με την συμμετοχή των μαθητών της Ε΄ τάξης και με την βοήθεια των δασκάλων τους φωτογράφισαν αυτά τα μνημεία αλλά και πλατείες , δρόμους, κτίρια, πάρκα, την παραλία και τοπία , τα οποία παρουσιάζουν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης (αίθουσα δημοτικής Βιβλιοθήκης).

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τον τίτλο «Γνωρίζοντας την πόλη μας, την Θεσσαλονίκη» έγιναν από την διευθύντρια του Ελληνικού Κολλεγίου κα Έμυ Φουντά «με επιδίωξη» ,όπως η ίδια ανέφερε, «να παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό τα σημαντικότερα απ αυτά έτσι όπως τα αποτύπωσαν οι μικροί μας φωτογράφοι». Παράλληλα με τις φωτογραφίες εκτίθενται και χειροτεχνικές κατασκευές φωτογραφικών μηχανών του παρελθόντος.

Με το υλικό που συγκέντρωσαν οι μαθητές από τις επισκέψεις τους δημιουργήθηκε από το σχολείο ένα πολιτιστικό περιοδικό ,το περιεχόμενο του οποίου αποτελεί έναν απλό και χρήσιμο Οδηγό, «γι αυτόν που θέλει να γνωρίσει την υπέροχη πόλη της Θεσσαλονίκης , να επισκεφθεί τα μουσεία, να θαυμάσει τα ιστορικά μνημεία ή να κάνει περιπάτους σε φημισμένες γειτονιές».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει στην έκθεση, το αρχειακό υλικό με αποκόμματα που διέθεσε η μητέρα ενός μαθητή κι αφορούν μνημεία και γνωστά κτίρια της Θεσσαλονίκης από δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων της δεκαετίας του ‘70 και ‘80 που αποτύπωναν το «Πριν και το Τώρα» σε φωτογραφίες . Από την δημοσίευση εκείνων των φωτογραφιών έχουν περάσει 40 και 30 χρόνια…

 

Διαφήμιση