Αρχική Ειδήσεις Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου 15 Ιουνίου

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου 15 Ιουνίου

0
Διαφήμιση

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) διοργανώνει εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου 15 Ιουνίου 2015.

Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου πραγματοποιούνται σε όλον τον πλανήτη υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας GWEC, μέλος του οποίου είναι από φέτος και η ΕΛΕΤΑΕΝ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας EWEA, εθνικός εκπρόσωπος της οποίας είναι η ΕΛΕΤΑΕΝ.

Ο εορτασμός αυτός αποσκοπεί στην εξοικείωση του κοινού με την τεχνολογία της αιολικής ενέργειας και των ανεμογεννητριών και στην ενημέρωσή του για τα οφέλη της αιολικής ενέργειας και των ΑΠΕ γενικότερα, που προσφέρουν μια βιώσιμη ενεργειακή λύση παράγοντας ενέργεια η οποία είναι καθαρή, σσφαλής, φθηνή, ανεξάντλητη, εγχώρια και συμβάλλει στην ενεργειακή ανεξαρτησία, στην εθνική οικονομία, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Όπως αναφέρει η ΕΛΕΤΑΕΝ, σε ανακοίνωσή της «για αυτή τη μοναδική προσφορά του ανέμου πρέπει να πείσουμε την ελληνική κοινωνία και να εκπαιδεύσουμε την ελληνική πολιτεία. Σε μία δύσκολή για όλους περίοδο, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) θα συμμετάσχει και αυτή τη χρονιά ενεργά στους παγκόσμιους εορτασμούς για την Ημέρα του Ανέμου και θα γιορτάσει με ακόμα μεγαλύτερη θέρμη τον Αίολο»

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ανέμου 2015 έχει ως εξής:

Εκδήλωση εορτασμού την Κυριακή 14/6/2015,

Την Κυριακή 14 Ιουνίου στην ολοκλήρωση της τελικής φάσης του τουρνουά ΑΙΟΛΟΣ θα παρευρεθεί ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας Δρ. Κλάους Ρέϊβ και ο πρόεδρος του REN21 Αρθούρος Ζερβός για να χαιρετίσουν την εκδήλωση της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου και να επιδώσουν τα κύπελλα και μετάλλια στις νικήτριες ομάδες.

Εκδήλωση στο Σύνταγμα τη Δευτέρα 15/6/2015.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ με τα μέλη και φίλους της θα βρίσκεται στην Πλατεία Συντάγματος την Δευτέρα 15 Ιουνίου από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, ενημερώνοντας τους πολίτες για τα οφέλη της αιολικής ενέργειας, μοιράζοντας φυλλάδια, περιοδικά και υλικό προώθησης της αιολικής ενέργειας. Το περίπτερο της ΕΛΕΤΑΕΝ στην Πλατεία Συντάγματος θα το επισκεφθεί και ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας Δρ. Κλάους Ρέϊβ στις 12μμ.

Ποδοσφαιρικό Τουρνουά 5×5 «ΑΙΟΛΟΣ 2015»,

Η ΕΛΕΤΑΕΝ διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά το Τουρνουά 5Χ5 «ΑΙΟΛΟΣ» στο γήπεδο Paradise Park στη Μεταμόρφωση. Το τουρνουά βρίσκεται σε εξέλιξη και η ροή των αγώνων και αποτελεσμάτων του Τουρνουά δημοσιεύονται στο site και facebook της ΕΛΕΤΑΕΝ.

Διεξαγωγή τελικού την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015.

Διαγωνισμός καλλιτεχνικής έκφρασης,

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, η ΕΛΕΤΑΕΝ διοργάνωσε και φέτος για 9η χρονιά διαγωνισμό καλλιτεχνικής έκφρασης. Όλα τα έργα θα συμπεριληφθούν σε άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο του 2015 και οι συντελεστές δημιουργοί θα λάβουν το δικό τους επίσημο υπογεγραμμένο τεύχος.

Επισκέψεις πολιτών σε αιολικά πάρκα,

Η ΕΛΕΤΑΕΝ θα διοργανώσει επισκέψεις σε αιολικά πάρκα ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να δουν και να εξακριβώσουν μόνοι τους την αλήθεια για την αιολική ενέργεια.

Διαφήμιση