Αρχική Ειδήσεις Ε.Ι.Α.Χ: Εκδήλωση βράβευσης των θερμοϋδραυλικών δικτύων της Θεσσαλονίκης

Ε.Ι.Α.Χ: Εκδήλωση βράβευσης των θερμοϋδραυλικών δικτύων της Θεσσαλονίκης

0
Διαφήμιση

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (Ε.Ι.Α.Χ.), με την ευγενική χορηγία της ελληνικής βιομηχανίας επεξεργασίας μετάλλων «ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.» και την εταιρία εργαλείων και μηχανημάτων για υδραυλικούς «ΡΟΤΕΝΜΠΕΡΓΚΕΡ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε.», πραγματοποίησε για έβδομη συνεχή χρονιά την ετήσια εκδήλωση βράβευσης των θερμοϋδραυλικών στις εγκαταστάσεις του Ι.Ε.Κ. Νεάπολης.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε αρχές Μαρτίου και ολοκληρώθηκε αρχές Απριλίου 2015. Βραβεύτηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό θερμοϋδραυλικών εγκαταστάσεων, που διοργάνωσε το Ε.Ι.Α.Χ. στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του προγράμματος, με σκοπό να φέρει πιο κοντά τους σημερινούς μαθητές και αυριανούς επαγγελματίες της Τεχνικής Εκπαίδευσης, των ειδικοτήτων Θερμοϋδραυλικών, Ψυκτικών και Φυσικού αερίου, με τα υλικά, τις εφαρμογές και τις πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Στους τρεις βραβευθέντες μαθητές, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την άριστη απόδοσή τους κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, ένα iPad 16gb της Apple, μία φόρμα και T-shirt cusmart της ΧΑΛΚΟΡ και μια σειρά εργαλείων σε ένα κουτί (σωληνοκόφτη ελατήριο κάμψης χαλκοσωλήνα, ξύστρα ρακόρ μηχανικής σύσφιξης και πρεσαριστά για τον χαλκοσωλήνα cusmart), ως αναμνηστικά δώρα. Ο πρώτος νικητής, έλαβε επιπλέον, 1 πρέσα Romax AC Eco Rothenberger + Vario press καλούπια 15mm, 18mm, 22mm, 28mm., ο δεύτερος 1 Set Expander 15-42 σετ εκτονωτικού (μουφαδόρος) και ο τρίτος πρέσα χειροκίνητη TP40-S, ελέγχου εγκατάστασης.

Επίσης, στις σχολές των βραβευθέντων μαθητών, δόθηκε αντίστοιχα μία πλακέτα με τιμητική διάκριση του σχολείου, όπου αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του μαθητή και το βραβείο που έλαβε.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο διευθυντής του Ε.Ι.Α.Χ. κ. Νίκος Βεργόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τους διευθυντές και σχολικούς συμβούλους των σχολείων και χαιρέτισε τους επίσημους καλεσμένους, οι οποίοι με την σειρά τους απηύθυναν χαιρετισμό.

Με την σειρά το βήμα πήραν ο Σχολικός Σύμβουλος Β. Ελλάδος του υπουργείου παιδείας κ. Τσιμπλιαράκης Ευστάθιος, Ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβούλιου Δήμου Συκεών (αντιδήμαρχος παιδείας) κ. Βουλγαρίδης Μιχάλης, Ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Θερμοϋδραυλικών Ελλάδος Ο.Β.Υ.Ε και Πρόεδρος Συνδέσμου θερμοϋδραυλικών Θεσσαλονίκης κ. Βαριαμής Δημήτριος και τέλος ο υπεύθυνος πωλήσεων Β. Ελλάδος της ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. κύριος Κολλιός Ευάγγελος.

Όλοι από κοινού τόνισαν την σπουδαιότητα της συνέχισης του θεσμού του διαγωνισμού του υδραυλικών θερομουδραυδλαυκών , ειδικότερα στην σημερινή δύσκολη περίοδο, πράγμα που κάνει επιτακτική την ανάγκη της παρουσίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού στην Βόρεια Ελλάδα.

Στην συνέχεια, ο κύριος Βεργόπουλος υπογράμμισε με την σειρά του την σπουδαιότητα του διαγωνισμού για την προαγωγή του επαγγελματισμού και την ανάδειξη της αξιοπιστίας του επαγγέλματος των υδραυλικών και θερμοϋδραυλικών ειδικότερα στις μέρες μας, όπου ο κλάδος περνάει την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του.

Τόνισε επίσης την σημασία του θεσμού του διαγωνισμού με έμφαση στην συμμετοχή και όχι στην βράβευση των μαθητών ως αυτοσκοπό, καθώς και στην σημασία της ευγενούς άμιλλας έναντι του ανταγωνισμού.

Στην συνέχεια ο Τεχνικός Σύμβουλος του ΕΙΑΧ στην Βόρειο Ελλάδα, κύριος Σωκράτης Θεοδωρίδης, παρουσίασε πραγματικές φωτογραφίες με αστοχίες που εμφανίστηκαν κατά την διάρκεια του διαγωνισμού, με στόχο να δοθεί η απαραίτητη προσοχή και από τους μαθητές και από τους καθηγητές στην τήρηση των κανόνων μιας σωστής υδραυλικής εγκατάστασης, η οποία θα ενισχύσει τις προσπάθειές τους για καλύτερη και αρτιότερη επαγγελματικότητα.

Στο τέλος της παρουσίασής του, ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους και απαντήθηκαν απορίες γύρω από τις αστοχίες που είχαν παρουσιαστεί νωρίτερα. Προσκεκλημένοι ήταν, όλοι οι διευθυντές των σχολείων που συμμετείχαν, οι μαθητές που έλαβαν μέρος με τους συνοδούς τους, καθώς και οι εκπαιδευτικοί της ειδικότητας. Μετά την ολοκλήρωση της απονομής των βραβείων και την τιμητική διάκριση για τα σχολεία τους, ακολούθησε δεξίωση.

Διαφήμιση