Αρχική Ειδήσεις Δράση υπέρ των αγροτικών καλλιεργειών μέσα από την ταινία «Sand art» της...

Δράση υπέρ των αγροτικών καλλιεργειών μέσα από την ταινία «Sand art» της Vodafone

0
Διαφήμιση

Πρόκειται για μία ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε χρησιμοποιώντας μερικά από τα περισσότερο παραγόμενα προϊόντα στον κόσμο, όπως το ρύζι, τη ζάχαρη, τον καφέ και τα μπαχαρικά…

Η ταινία δείχνει πώς έξι υπηρεσίες κινητής επικοινωνίας μπορούν να αυξήσουν τα εισοδήματα 70 εκατομμυρίων Ινδών αγροτών κατά 9 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Η μέση αγροτική οικογένεια στην Ινδία ζει με λιγότερο από 4 δολάρια την ημέρα.

Ένα βίντεο που δημιουργήθηκε από τη Vodafone χρησιμοποιεί την τεχνική της «ζωγραφικής με άμμο», για δείξει πώς μπορούν να ενισχυθούν οι ζωές και οι βιοτικοί πόροι των μικροκαλλιεργητών στην Ινδία μέσω της τεχνολογίας της κινητής επικοινωνίας.

Η ταινία μικρού μήκους με την καλλιτέχνιδα που σχεδιάζει στην άμμο, Άννα Στρέλκοβα, χρησιμοποιεί κόκκους καφέ, σπυριά ρύζι και μπαχαρικά για να μεταφέρει το μήνυμα ότι οι πολύπλοκες αλυσίδες εφοδιασμού και η ελλιπής πρόσβαση σε πληροφορίες, χρήμα και αγορές καθιστά πολλούς Ινδούς αγρότες ευάλωτους σε καιρικές συνθήκες, χρέος και απώλεια καλλιεργειών. Δείχνει, επίσης, ότι λόγω των πολύπλοκων αλυσίδων εφοδιασμού, πολλοί αγρότες στην Ινδία αποκομίζουν μόνο το 25% της τελικής τιμής των προϊόντων τους, ενώ το 40% των νωπών φρούτων και λαχανικών της Ινδίας, αξίας 8,3 δισ. δολαρίων ετησίως, χάνεται πριν φτάσει στους καταναλωτές.

Η έκθεση με τίτλο Connected Farming in India, που δημοσιεύτηκε από τη Vodafone σήμερα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η εισαγωγή απλών υπηρεσιών κινητής επικοινωνίας, που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν μικροκαλλιεργητές σε αναδυόμενες αγορές, μπορούν να ενισχύσουν το αγροτικό εισόδημα 70 εκατομμυρίων Ινδών αγροτών κατά 9 δισ. το 2020.

Η έκθεση, που βασίζεται σε έρευνα που ανατέθηκε στην Accenture Strategy με την υποστήριξη του Ιδρύματος Vodafone, καταδεικνύει ότι οι υπηρεσίες κινητής επικοινωνίας μπορούν να ενισχύσουν το εισόδημα σχεδόν των δύο τρίτων των Ινδών αγροτών κατά 128 δολάρια το χρόνο κατά μέσο όρο, έχοντας ουσιαστικό θετικό αντίκτυπο σε κοινότητες όπου το μέσο αγροτικό νοικοκυριό ζει με λιγότερα από 4 δολάρια την ημέρα και πολλοί αγρότες αγωνίζονται για να θρέψουν τις οικογένειές τους και να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους.

Η Ινδία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς τροφίμων στον κόσμο, καθώς εκτιμάται ότι περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι απασχολούνται σήμερα στη γεωργία, εκ των οποίων περίπου 100 εκατομμύρια είναι αγρότες και οι υπόλοιποι εργάζονται ως καλλιεργητές της γης.

Στην Ινδία, το 62% περίπου των αγροτών κατέχει λιγότερο από ένα εκτάριο γης, αυξάνοντας σημαντικά την έκθεσή τους στις επιπτώσεις της αποτυχίας των καλλιεργειών, των παρασίτων, των ασθενειών και των ασταθών τιμών της αγοράς.

Η ταινία «Sand art» είναι διαθέσιμη στα ακόλουθους συνδέσμους:

  • Σύντομη έκδοση(01:50) https://www.youtube.com/watch?v=99sKy7gAT0
  • Ολόκληρη (04:29) https://www.youtube.com/watch?v=HHdQ2KiMCAY
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνακάλυψαν γιατί έχουν… τρύπες τα ελβετικά τυριά
Επόμενο άρθροΔιάκριση Ελληνίδας σε παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft