Αρχική Καταστροφές Απειλούνται τα ροζ ιγκουάνα από το ηφαίστειο Βολφ

Απειλούνται τα ροζ ιγκουάνα από το ηφαίστειο Βολφ

0
Διαφήμιση

Το ηφαίστειο Βολφ, που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος των Γκαλαπάγκος, εξερράγη απειλώντας ένα σπάνιο είδος ροζ ιγκουάνα που ζει μόνο στα νησιά αυτά που έχουν χαρακτηριστεί Μνημείο Φυσικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Αεροσκάφη του Ισημερινού θα πραγματοποιήσουν πτήση πάνω από το νησί Ιζαμπέλα, το μεγαλύτερο του αρχιπελάγους, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση. Το ηφαίστειο Βολφ, το υψόμετρο του οποίου ξεπερνά τα 1.700 μέτρα, είχε εκραγεί για τελευταία φορά το 1982.

Η περιοχή γύρω από το ηφαίστειο είναι ακατοίκητη, όμως στο νησί ζει “σημαντικός πληθυσμός ροζ ιγκουάνα, που είναι μοναδικά στον κόσμο” ανέφερε η διεύθυνση του Εθνικού Πάρκου των Γκαλαπάγκος σε μήνυμά της στο Twitter.

Οι υπεύθυνοι του Πάρκου δεν ήταν πάντως σε θέση να διευκρινίσουν αν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο τα ερπετά αυτά με το ροζ δέρμα, ένα είδος που ανακαλύφθηκε μόλις το 1986 από τους φύλακες του Πάρκου.

Τα απομονωμένα νησιά Γκαλαπάγκος, από τη μελέτη των οποίων ο Κάρολος Δαρβίνος κατέληξε στη γνωστή θεωρία της εξέλιξης των ειδών, απέχουν χίλια χιλιόμετρα από τον Ισημερινό και αποτελούν ένα από τα πιο εύθραυστα οικοσυστήματα του πλανήτη.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here