Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Χρήση ΑΠΕ στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ από τον Ιούνιο

Χρήση ΑΠΕ στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ από τον Ιούνιο

0
Διαφήμιση

Τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε πολεμικές και ανθρωπιστικές επιχειρήσεις τον ερχόμενο Ιούνιο, σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες αμυντικού εξοπλισμού θα δοκιμάσει το ΝΑΤΟ. Περίπου 1.000 στρατιώτες αναμένεται να περάσουν 12 ημέρες εγκαθιστώντας ανεμογεννήτριες, ηλιακούς συλλέκτες και αυτόνομα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουγγαρία.

Οι στρατιώτες θα δοκιμάσουν μικρές μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας που ανοίγουν μέσα σε 10 λεπτά, όπως τα λουλούδια στον ήλιο, σκηνές με ενισχυμένη μόνωση και ηλιακούς φορτιστές μπαταριών, δηλαδή τεχνολογίες που μπορούν να αντικαταστήσουν τα συμβατικά καύσιμα.

Οι δοκιμές ακολουθούν τον τραυματισμό ή θάνατο 3.000 Αμερικανών στρατιωτών μετά από επιθέσεις σε αποστολές μεταφοράς καυσίμων και νερού στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ.

Οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ θα ακολουθήσουν σενάρια πολέμου, προσομοιώνοντας διακοπές ρεύματος, πλημμυρισμένους δρόμους και μόλυνση του νερού και των αποθεμάτων ντίζελ. Στη συνέχεια θα παραλάβουν τρία πακέτα με εξοπλισμό «έξυπνης ενέργειας» μέσω αεροσκαφών, σύμφωνα με την παρουσίαση του ΝΑΤΟ.

Ανάμεσα στον εξοπλισμό που θα δοκιμαστεί περιλαμβάνονται ελαφριές ηλιακές μπαταρίες και μονάδες ατομικών ηλιακών συλλεκτών από ανθρακονήματα, κατασκευασμένα από διάφορες μεγάλες εταιρείες ενέργειας, που βλέπουν την ανάπτυξη μίας νέας μεγάλης αγοράς, πιο ανθεκτικής στις διακυμάνσεις της παγκόσμιας οικονομίας από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να χτίσει εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ισχύος ενός γιγαβάτ σε στρατιωτικές βάσεις έως το 2025.

Εξάλλου, για κάθε λίτρο καυσίμου που χρησιμοποιείται από το ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή, χρειάζονται άλλα πέντε λίτρα για τη μεταφορά του εκεί, σύμφωνα με τον Σορίν Ντουκάρου, αναπληρωτή γενικό γραμματέα νέων προκλήσεων ασφαλείας του ΝΑΤΟ.

Διαφήμιση