Αρχική Καταστροφές UNICEF: Ένα εκατ. παιδιά έχουν πληγεί από το σεισμό στο Νεπάλ

UNICEF: Ένα εκατ. παιδιά έχουν πληγεί από το σεισμό στο Νεπάλ

0
Διαφήμιση

Σημαντικό πλήγμα από τον σφοδρό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ έχουν υποστεί σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά στο Νεπάλ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ταμείου Παιδιών των Ηνωμένων Εθνών (UNICEF). Ο σεισμός έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 3.700 ανθρώπους ενώ οι ομάδες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους.

Με εκατοντάδες χιλιάδες Νεπαλέζους να κοιμούνται στην ύπαιθρο ή σε σκηνές, η UNICEF προειδοποιεί για τον κίνδυνο υδατογενών και μολυσματικών επιδημιών.

«Αυτό που γνωρίζουμε στην παρούσα φάση είναι ότι υπάρχουν σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά που έχουν πληγεί σημαντικά. Η μεγαλύτερη ανησυχία μας αυτή τη στιγμή είναι η πρόσβαση σε πόσιμο νερό και σε βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής. Γνωρίζουμε ότι εξαντλούνται οι επάρκειες τροφίμων και νερού», δήλωσε τηλεφωνικώς στο πρακτορείο Reuters ο Κρίστοφερ Τάϊντεϊ της UNICEF.

«Κατακλυζόμαστε από αιτήματα για διάσωση και βοήθεια από ολόκληρη τη χώρα», είπε ο Ντίπαλ Πάντα, μέλος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Τα νοσοκομεία στην πρωτεύουσα Κατμαντού είναι ήδη πλήρη, γεγονός που αναγκάζει κάποιους ασθενείς και τραυματίες να κείτονται στον δρόμο αναζητώντας θεραπεία, μαζί με χιλιάδες εκτοπισμένους επιζήσαντες των οποίων τα σπίτια είτε καταστράφηκαν ολοσχερώς είτε κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.

Διαφήμιση