Αρχική Ειδήσεις Τσιρώνης: Εσφαλμένο ενεργειακό μοντέλο έχει η Ελλάδα

Τσιρώνης: Εσφαλμένο ενεργειακό μοντέλο έχει η Ελλάδα

0
Διαφήμιση

«Το ενεργειακό μοντέλο της Ελλάδας είναι ένα λανθασμένο μοντέλο, σε μία κατεύθυνση δαπανηρή, και, κυρίως, μεταχείρισης καυσίμων που έχουν πολύ μεγάλες εκπομπές».

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης σε συνάντηση που είχε με τα μέλη της επίσημης αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. μαζί με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης για θέματα ενέργειας και ειδικότερα την περαιτέρω αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών

Ο κ. Τσιρώνης υποστήριξε ότι «οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τη σωστή αποκέντρωση και την αυτοπαραγωγή, είναι το μέλλον και σε αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψουμε σκληρά, ώστε να δώσουμε εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες αφενός θα είναι φθηνότερες για τον καταναλωτή και αφετέρου θα απεξαρτήσουν οριστικά τη χώρα από τα εισαγόμενα καύσιμα».

«Η κυβέρνηση αξιοποιεί και πρέπει να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο, κινήματα και περιβαλλοντικές ευαισθησίες που υπάρχουν, προκειμένου να διαμορφώσει και τη συνολική αλλά και ειδικότερα την ενεργειακή της πολιτική.

Τα πρώτα βήματα που έχουμε κάνει δεν νομίζω ότι στερούνται περιβαλλοντικής ευαισθησίας σε όλους σχεδόν τους τομείς. Βεβαίως, ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε είναι μακρύς και πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας με τα πράσινα κόμματα στην Ευρώπη μπορεί να είναι πάρα πολύ θετική και γόνιμη» πρόσθεσε.

Στη συνάντηση μετείχαν η συν-πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, Μόνικα Φρασσόνι, η γγ, Μαρ Γκαρσία, η Γκεντολίν Ντελμπός του Γαλλικού Πράσινου Κόμματος, η γραμματέας της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων, Βούλα Τσέτση, και η Χριστίνα Ευθυμιάτου, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πρασίνων.

Διαφήμιση