Αρχική Βίντεο Συνεργασία ΟΤΕ-COSMOTE και ΟΠΑ για την έρευνα και την ανάπτυξη

Συνεργασία ΟΤΕ-COSMOTE και ΟΠΑ για την έρευνα και την ανάπτυξη

0
Διαφήμιση

Ανταλλαγή τεχνογνωσίας, κοινοί τομείς δράσης και νέο τεχνολογικό εργαστήριο  Τα νέα δεδομένα της επιχειρηματικότητας, όπως αυτά διαμορφώνονται στη σύγχρονη εποχή της   τεχνολογικής ανάπτυξης, καθιστούν αναγκαία τη σύγκλιση του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου,   με στόχο την από κοινού προώθηση έργων έρευνας και ανάπτυξης. 

Προς την κατεύθυνση αυτή, ΟΤΕ-COSMOTE και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εγκαινιάζουν μια   νέα εποχή, με την υπογραφή συμφωνίας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τη συνεργασία σε κοινούς   τομείς δράσης και τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και εθνικά έργα έρευνας και ανάπτυξης. Τη συμφωνία   υπέγραψαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ και ο Πρύτανης   του ΟΠΑ, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος.   «Στον όμιλο ΟΤΕ αυτή τη στιγμή υλοποιούνται περισσότερα από 20 πρωτοποριακά τεχνολογικά   ερευνητικά προγράμματα του μέλλοντος, ενώ τα εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών εργάζονται πάνω στις   τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών του μέλλοντος.

Μέσα από τη συνεργασία με το ΟΠΑ, πρωτοποριακή για   τη χώρα, θα αναζητήσουμε μαζί λύσεις σε τεχνικά και επιχειρηματικά ζητήματα για την αναβάθμιση   προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών», δήλωσε μετά την υπογραφή ο κ.   Τσαμάζ.   Στο πλαίσιο της συνεργασίας, προβλέπεται και η δημιουργία κοινού τεχνολογικού εργαστηρίου, σε   εγκαταστάσεις του ΟΤΕ, με τη συμμετοχή στελεχών του ΟΤΕ, της COSMOTE καθώς και Καθηγητών   και φοιτητών του ΟΠΑ. Ο Γεώργιος Αθανασόπουλος, Chief Officer Λειτουργιών και Συστημάτων  

Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε: «Σημαντικός πυλώνας της συνεργασίας μας με το ΟΠΑ, είναι η   δημιουργία του κοινού εργαστηρίου νέων τεχνολογιών. Όταν μια τέτοια ομάδα ερευνά νέες τεχνολογικές   λύσεις για καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα, πιστεύω ότι δε θα αργήσουμε να δούμε τα πρώτα   ενδιαφέροντα αποτελέσματα». 

Από την πλευρά του το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέσα από τη συνέργεια με ΟΤΕ-COSMOTE,   στοχεύει στην ενδυνάμωση και την περαιτέρω αξιοποίηση της υπάρχουσας τεχνογνωσίας και έρευνας,   προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. «Οραματιζόμαστε ένα πανεπιστήμιο με ακόμη μεγαλύτερη   διεθνή αναγνώριση από τη σημερινή, ακόμη πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας, δεμένο μαζί της,   με κοινωνικούς φορείς, ιδρύματα και επιχειρήσεις, εξάγοντας αλλά και εισάγοντας γνώσεις και εμπειρίες.  

Η συνεργασία μας με τον Όμιλο ΟΤΕ εντάσσεται σε αυτή μας τη στρατηγική», δήλωσε ο Πρύτανης του   ΟΠΑ, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος και πρόσθεσε: «Προσδοκούμε η συνεργασία καθηγητών και   φοιτητών του Πανεπιστημίου μας με στελέχη τεχνολογίας του Ομίλου ΟΤΕ, να προσφέρει καινοτόμες   λύσεις σε τεχνικά και επιχειρηματικά θέματα, να οδηγήσει σε συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά   προγράμματα και να βοηθήσει τους φοιτητές μας τόσο στην απόκτηση γνώσεων και εμπειριών όσο και   στην επαγγελματική τους αποκατάσταση». 

Ήδη οι πρώτες ενέργειες έχουν προχωρήσει σε φάση σχεδιασμού και ανάπτυξης, ενώ μετά την υπογραφή   της συμφωνίας, ΟΤΕ-COSMOTE και ΟΠΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να πραγματοποιηθεί το όλο   εγχείρημα με ταχείς ρυθμούς.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΞενυχτάς; Κινδυνεύεις να αποκτήσεις διαβήτη!
Επόμενο άρθροΜετά το Πάσχα το νέο γεωτρητικό πρόγραμμα στον Πρίνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ