Αρχική Ειδήσεις Στηρίζει τον τουριστικό σχεδιασμό των Δήμων η Περιφέρεια Αττικής

Στηρίζει τον τουριστικό σχεδιασμό των Δήμων η Περιφέρεια Αττικής

0
Διαφήμιση

Με επιτυχία και με τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων από τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και από φορείς και επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος ολοκληρώθηκε, το διήμερο εντατικό σεμινάριο για το στρατηγικό σχεδιασμό της τουριστικής προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια και πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία στόχο είχε αφενός την παροχή ουσιαστικής και εξειδικευμένης τεχνογνωσίας σε ζητήματα στρατηγικού σχεδιασμού της τουριστικής προβολής και της ενδυνάμωσης των τοπικών τουριστικών προϊόντων και αφετέρου την προώθηση της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με όλους τους Δήμους της χωρικής της αρμοδιότητας σε θέματα τουρισμού.

Την έναρξη του σεμιναρίου έκανε η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής, κα Ελένη Δημοπούλου, η οποία απηύθυνε και χαιρετισμό εκ μέρους της περιφερειάρχη κας Ρένας Δούρου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε από τον κύριο εισηγητή κ. Δημήτρη Κούτουλα, επαγγελματία του marketing με δράση σε 27 χώρες και επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, μια αναλυτική παρουσίαση του τρόπου που εφαρμόζεται στην πράξη το τουριστικό marketing.

Η εξειδικευμένη τεχνογνωσία που παρείχε στους συμμετέχοντες είχε ως στόχο αφενός την εξοικείωση με τα εργαλεία του τουριστικού marketing και αφετέρου την ορθή προετοιμασία και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος τουριστικής προβολής από κάθε Δήμο.

“Η πραγματοποίηση αυτού του σεμιναρίου αποτελεί για εμάς τους διοργανωτές την απαρχή μιας στενής συνεργασίας με τους Δήμους και τους τουριστικούς φορείς της Αττικής, προκειμένου να προάγουμε από κοινού την ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας” τόνισε η κα Δημοπούλου.

“Ως έχουσα την ευθύνη για το σχεδιασμό της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας θεωρώ αυτονόητη υποχρέωσή μας την έμπρακτη υποστήριξη προς τους Δήμους και τους φορείς, ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στη δράση τους και να λειτουργήσουμε όλοι συμπληρωματικά και συνεργατικά.

Εξάλλου, έχουμε τον ίδιο στόχο: Να καταστεί ολόκληρη η Αττική με την ποικιλότητα που τη διακρίνει ένας ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός προσαρμοσμένος πλήρως στις ανάγκες, τις συνήθειες και τις απαιτήσεις των σύγχρονων ταξιδιωτών.

Σε αυτή μας την επιδίωξη βρήκαμε ιδανικό αρωγό το Δημήτρη Κούτουλα, ο οποίος μας ανέπτυξε με πολύ ζωντανό και άκρως πρακτικό τρόπο το πώς θα χτίσουμε βήμα-βήμα μια τουριστική καμπάνια για τον τόπο μας”.

Μία ενότητα του σεμιναρίου καλύφθηκε από τα στελέχη του ΕΟΤ κ.κ. Ελένη Μητράκη και Πολίνα Βραχάτη, καθώς ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες όχι μόνο για τη διαδικασία έγκρισης από πλευράς του ΕΟΤ των τοπικών δράσεων τουριστικής προβολής, αλλά και για τις ορθές πρακτικές, τις δυνατότητες συνεργασίας, καθώς και την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με την τουριστική προβολή.

Επίσης, δόθηκε η δυνατότητα σε όσους συμμετέχοντες το επιθυμούσαν, να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σχετικά με το δικό τους πρόγραμμα τουριστικής προβολής.

Έτσι έγινε μία σύντομη παρουσίαση από την κα Ίριδα Κουβέλη, sportseventmanager, για τον αθλητικό τουρισμό σε αστικό και περιαστικό τοπίο (urbancitytrailrace), καθώς και από τον κ. Βασίλη Τοκάκη, εκπρόσωπο του Δήμου Πειραιά, για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής και ανάδειξης του Πειραιά, ως τουριστικού προορισμού που έχει ξεκινήσει ήδη να υλοποιεί ο Δήμος.

Ομόφωνα οι συμμετέχοντες κατά τη λήξη των εργασιών του σεμιναρίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και ζήτησαν να επαναληφθεί το σεμινάριο, προκειμένου να καλύψει επιπλέον θεματικές ενότητες για τις ενέργειες τουριστικής προβολής τις οποίες μπορεί να υλοποιήσει ένας φορέας.

Τη χρησιμότητα και τον περιεκτικό χαρακτήρα του σεμιναρίου τόνισε η κα Ελένη Κουνελάκη από την Αίγινα, ενώ ο κ. Δήμος Μπάτρης από το Μαρκόπουλο Μεσογαίας στάθηκε στην αμεσότητα, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό του ομιλητή.

Η κα Κουβέλη χαρακτήρισε το σεμινάριο ως εξαιρετική πρωτοβουλία και άκρως ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική εμπειρία, με πολύ εύστοχη επιλογή ομιλητή και πολύ καλή ανάπτυξη της επιλεγείσας θεματολογίας. Ενθουσιώδη σχόλια έγιναν και από όσους συμμετείχαν ως παρατηρητές άλλων περιοχών της Ελλάδας στη διήμερη εκπαίδευση.

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Τρικάλων κ. Σωτήρης Φαμίσης τόνισε ότι επρόκειτο για σεμινάριο με άριστη θεματολογία και εξαιρετικό τρόπο παρουσίασης, ενώ η κα Ελένη Καλογιαννίδου από την Κίμωλο ευχήθηκε το σεμινάριο να κάνει σύντομα το γύρο της Ελλάδας.

Διαφήμιση