Αρχική Ειδήσεις Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις για τον ρωσικό αγωγό λέει ο Π....

Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις για τον ρωσικό αγωγό λέει ο Π. Λαφαζάνης

0
Διαφήμιση

Αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθούν σύντομα οι συζητήσεις για τη δημιουργία αγωγού μεταφοράς ρωσικού αερίου «προς όφελος για την Ελλάδα και την Ευρώπη» εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

«Μια ελληνορωσική σχέση δυνατή και ισχυρή μπορεί να αλλάξει την εικόνα στην περιοχή μας και τον ευρωπαικό χώρο» δηλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Διευκρίνισε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με τη ρωσική πλευρά, αναφέροντας ότι βρίσκονται σε καλό σημείο, «δεν υπογράφουμε τίποτα σήμερα ελπίζουμε να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με όφελος για την Ελλάδα και την Ευρώπη» σημείωσε.

Διαβεβαίωσε ότι το έργο του αγωγού θα γίνει με έναν τρόπο απολύτως συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο. Σχολίασε μάλιστα ότι «από την Ελλάδα θα περάσει ο TAP ο οποίος θα μεταφέρει το αζέρικο αέριο. Δεν δικαιολογείται η Ε.Ε. να δίνει άδεια στον TAP και να μην δώσει σε έναν αγωγό που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα φτάνει στη Fyrom σύμφωνα με τις κοινοτικές προδιαγραφές».

Η σύσταση ομάδας εργασίας για την προώθηση της επένδυσης του αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα προς την Κεντρική Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

Είχε προηγηθεί συνάντηση στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης μεταξύ των κ.κ. Λαφαζάνη και Μίλερ στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας με αντικείμενο τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος και ενός οδικού χάρτη που θα περιγράφει τις αρμοδιότητες κάθε πλευράς.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του επικεφαλής της Gazprom στην Αθήνα είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή της συνεδρίασης των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με αντικείμενο την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την επέκταση της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε την αναβολή της συνεδρίασης λόγω των υποχρεώσεων που προέκυψαν από την επίσκεψη Μίλερ.

Διαφήμιση