Αρχική Καταστροφές Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι Ιαπωνικές αρχές

Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι Ιαπωνικές αρχές

0
Διαφήμιση

Προειδοποίηση για την εκδήλωση τσουνάμι εξέδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας, έπειτα από μια σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών στο νοτιότερο τμήμα της Ιαπωνίας.

Ένα πρώτο κύμα, εκτιμώμενου ύψους ενός μέτρου, αναμένεται να πλήξει τη νήσο Μιγιάκο μετά τη σεισμική δόνηση η οποία εκδηλώθηκε στις 10:43 τοπική ώρα (04:43 ώρα Ελλάδας) στη νήσο Γιοναγκούνι, μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, το οποίο διέκοψε την κανονική ροή του προγράμματός του. Το Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) των ΗΠΑ εκτίμησε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,6 βαθμών.

Πολλές ακόμη περιοχές και νησιά της ιαπωνικής επικράτειας απειλούνται από το ενδεχόμενο τσουνάμι, σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία.Έγινε αισθητή μια ισχυρή σεισμική δόνηση, διάρκειας πολλών δεκάδων δευτερολέπτων”, είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο NHK. Σε εικόνες που μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση η θάλασσα έμοιαζε ακόμη ήρεμη περίπου 15 λεπτά μετά το σεισμό.

Στην Ιαπωνία είχε καταγραφεί ένα μικρό τσουνάμι τον περασμένο Φεβρουάριο, που πάντως δεν είχε καμία σχέση εκείνο που είχε προκαλέσει ο σεισμός της 11ης Μαρτίου 2011, όταν σεισμικά κύματα ύψους πολλών δεκάδων μέτρων έπληξαν τη χώρα, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων να ξεπερνά τους 18.000 νεκρούς.

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια περιοχή στο υπέδαφος της οποίας τέμνονται τέσσερις τεκτονικές πλάκες. Σε αυτή την περιοχή καταγράφεται το 20% των ισχυρότερων σεισμών στον πλανήτη κάθε χρόνο.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here