Αρχική Ειδήσεις Ποδηλατική διαδρομή 12χλμ. προς δύο δάση στις παρυφές των Τρικάλων

Ποδηλατική διαδρομή 12χλμ. προς δύο δάση στις παρυφές των Τρικάλων

0
Διαφήμιση

Εγκρίθηκε το έργο που αφορά περιαστική ποδηλατική διαδρομή άναψε σήμερα, καθώς υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση από τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Ο πλήρης τίτλος του έργου είναι «Περιαστική ποδηλατική διαδρομή στις δημοτικές ενότητες Φαλώρειας και Καλλιδένδρου του Δήμου Τρικκαίων», με προϋπολογισμό 216.466,46 ευρώ.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και από Εθνική Δαπάνη.

Με το έργο αυτό, δημιουργείται μια μήκους 12 χιλιομέτρων ποδηλατική διαδρομή από τις παρυφές των Τρικάλων προς δύο δάση ισάριθμων χωριών του Δήμου.

Η διαδρομή, όπως έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή, θα ξεκινά από τα όρια Ρογγίων και Πυργετού και θα φτάνει μετά από 4 χλμ. στο δάσος της Φωτάδας. Αφού θα κινείται για 2 χλμ. εντός του δάσους, θα καταλήγει (μετά από 6 χλμ.) στο δάσος του Διαλεχτού. Συμπεριλαμβάνει, επίσης, κίνηση δίπλα στις όχθες του Πηνειού ποταμού, σε ανάχωμα που θα διαμορφωθεί καταλλήλως, με πλάτος 4 μέτρων.

Κατά μήκος του πρώτου τμήματος της διαδρομής, θα κατασκευαστεί ένα ξύλινο κιόσκι με καθιστικό με σκοπό την ξεκούραση των επισκεπτών-ποδηλατών. Επίσης, κατά μήκος των διαδρομών εντός του δάσους της Φωτάδας, και προκειμένου να εξασφαλιστεί η ξεκούραση και αναψυχή του ποδηλάτη, προβλέπεται να τοποθετηθούν ξύλινα καθιστικά και τραπεζοκαθίσματα.

Επιπλέον, δεδομένης της ύπαρξης φυσικού ρέματος εντός του δάσους, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, θα κατασκευαστούν δύο ξύλινες γέφυρες πλάτους 2 περίπου μέτρων που θα εξασφαλίζουν την ομαλή ροή του.

Στο υπόλοιπο τμήμα της διαδρομής με προορισμό το δάσος Διαλεχτού, το οποίο ακολουθεί την πορεία του Πηνειού ποταμού, προβλέπεται, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, εκσκαφή και επίχωση με θραυστό υλικό όπου απαιτείται και τελική επίστρωση με κοκκινόχωμα. Επιπλέον προβλέπεται η δημιουργία μιας ακόμα θέσης-στάσης με την τοποθέτηση τριών ξύλινων καθιστικών.

Τέλος, κατά μήκος της διαδρομής σε κομβικά σημεία-στάσεις προβλέπεται εγκατάσταση ιστών με φωτοβολταϊκά πάνελ, σχετική σήμανση και η τοποθέτηση ξύλινων ενημερωτικών πινακίδων.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here