Αρχική Ειδήσεις Περιηγητικές πτήσεις το θέμα συζήτησης Κουντουράς με “Ελληνικά Υδατοδρόμια”

Περιηγητικές πτήσεις το θέμα συζήτησης Κουντουράς με “Ελληνικά Υδατοδρόμια”

0
Διαφήμιση

Τα υδροπλάνα θα μπορούν να εξυπηρετούν με περιηγητικές πτήσεις (sightseeing) τους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων παρέχοντάς τους ένα μοναδικό τρόπο να δουν και να κρατήσουν στη μνήμη τους τα αξιοθέατα του προορισμού τους.

Αυτό καταγράφτηκε στη συνάντηση που είχε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά με εκπροσώπους της Εταιρίας “Ελληνικά Υδατοδρόμια”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο ρόλος των υδροπλάνων στην Ελλάδα στον τομέα του Τουρισμού, ενώ έγινε ειδική μνεία για τις συνέργιες που θα έχουν τα υδροπλάνα με την κρουαζιέρα δεδομένου ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία παρουσιάζει ισχυρές ανοδικές τάσεις τα τελευταία χρόνια στην αγορά της Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με διεθνείς μελέτες και πολυετή στατιστικά στοιχεία η λειτουργία των υδροπλάνων, σε χώρες με πολυνησιακό χαρακτήρα και κοντινές αποστάσεις (Μαλδίβες, Καραϊβική κλπ), χαρακτηριστικά που παρουσιάζει και η Ελλάδα, έχει βοηθήσει σημαντικότατα στην ανάπτυξη του Τουρισμού.    

Μετά το τέλος της συνάντησης η αν. υπουργός δήλωσε τα εξής : «Με τα υδροπλάνα ο τρόπος άφιξης των τουριστών στα νησιά θα διευρυνθεί και θα αναπτυχθεί, καθώς οι Τουρίστες θα μπορούν να μετακινούνται γρηγορότερα και ασφαλέστερα προς τα μέρη των διακοπών τους αλλά και να αυξάνουν τις επιλογές τους σε επισκεψιμότητα προορισμών. Επίσης θα συμβάλει στην καλύτερη διασύνδεση των νησιών και την εξυπηρέτηση των κατοίκων, ενώ θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας».

Από πλευράς της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» συμμετείχαν οι κ.κ. Ανδρέας Καροτσιέρης, Αντώνης Βασιλάκης, Φώτης Χατζηανδρώνης, Γιάννης Ξυγκάκης, καθώς και ο Πρόεδρος κύριος Τάσος Γκόβας, ο οποίος δήλωσε: “Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και χρειάζεται προσθήκες «χρηστικών εργαλείων» σαν τα υδροπλάνα που με την ευελιξία τους θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού και κατ’επέκτασιν της Οικονομίας των νησιών μας”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜεγάλο πασχαλινό Bazaar από τη UNICEF
Επόμενο άρθροΓΕΡΜΑΝΟΣ:Μοναδικές Πασχαλινές προσφορές και δώρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ