Αρχική Ειδήσεις Ομπάμα: Η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη είναι η κλιματική αλλαγή

Ομπάμα: Η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη είναι η κλιματική αλλαγή

0
Διαφήμιση

Ως τη μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την κλιματική αλλαγή και με την ευκαιρία της επικείμενης Παγκόσμιας Ημέρας της Γης απηύθυνε έκκληση για δράση.

“Ουδείς μπορεί πλέον να αρνηθεί ούτε να αγνοήσει την κλιματική αλλαγή”, υπογράμμισε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος στην εβδομαδιαία ομιλία του, υπενθυμίζοντας πως το 2014 ήταν η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ από το 1880, οπότε άρχισαν να τηρούνται αρχεία με τις θερμοκρασίες.

Οι ΗΠΑ, δεύτερη -μετά την Κίνα- χώρα με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, έχουν δεσμευθεί να μειώσουν αυτές τις εκπομπές τους κατά 26% – 28% έως το 2025, σε σχέση με το 2005.

“Δεν έχουμε παρά μόνο έναν πλανήτη. Έπειτα από χρόνια, θέλω να μπορώ να κοιτάξω τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας στα μάτια και να τους πω ότι κάναμε ό,τι μας ήταν δυνατό για να τον προστατεύσουμε”, είπε ο Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει θέσει τον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής μεταξύ των προτεραιοτήτων του, ελπίζει ότι θα επιτευχθεί μια παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα τον Δεκέμβριο στο Παρίσι, έξι χρόνια μετά την ηχηρή αποτυχία της συνόδου κορυφής της Κοπεγχάγης στην οποία είχε συμμετάσχει.

Διαφήμιση