Αρχική Καταστροφές Monsanto: “Αποσύρετε αυτό το δηλητήριο απ’ τα ράφια μας”

Monsanto: “Αποσύρετε αυτό το δηλητήριο απ’ τα ράφια μας”

0
Διαφήμιση

Κορυφαίοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το πιο διαδεδομένο ζιζανιοκτόνο στον κόσμο πιθανώς να προκαλεί καρκίνο! Η Monsanto απαιτεί απ’τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αποσύρει την αποκαλυπτική του έρευνα. Ειδικοί ισχυρίζονται πως ο μόνος τρόπος για να μην κουκουλωθούν τα επιστημονικά ευρήματα, είναι να υπάρξει μεγάλη αντίδραση απ΄τους πολίτες κόσμου.

Όπως αναφέρει και η ίδια: “Οι αρμόδιες αρχές φημίζονται για τη μυστικοπάθειά τους και τις διασυνδέσεις τους με τις εταιρίες χημικών. Όμως τώρα έχουμε μια μοναδική ευκαιρία – έχει πλέον ανοίξει επίσημη επανεξέταση για το γλυφοσικό οξύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Βραζιλία, ενώ η Ολλανδία, η Σρι Λάνκα και το Ελ Σαλβαδόρ σκοπεύουν να το απαγορέψουν.

Η απειλή είναι ξεκάθαρη – αυτό το δηλητήριο χρησιμοποιείται στο φαγητό μας, στις καλλιέργειές μας, σε παιδικές χαρές, στους δρόμους μας. Ας το αποσύρουμε. Πρόσθεσε τη φωνή σου στην επείγουσα έκκληση και προώθησε αυτό το μήνυμα παντού: https://secure.avaaz.org/el/monsanto_dont_silence_science_loc_eu/?bpMxfeb&v=57163

Η Monsanto έχει περάσει στην αντεπίθεση. To γλυφοσικό οξύ αποτελεί τη βάση του φυτοφαρμάκου RoundUp που είναι το κορυφαίο προϊόν της αυτοκρατορίας γενετικά μεταλλαγμένων της Monsanto και φέρνει στα ταμεία της 6 δισ. δολάρια ετησίως.

Η εταιρία λέει ότι οι επιστήμονες του Π.Ο.Υ. δεν έλαβαν υπόψη μελέτες που δείχνουν ότι το γλυφοσικό οξύ είναι ασφαλές. Όμως οι συγκεκριμένοι επιστήμονες δεν είναι τυχαίοι, είναι 17 από τους κορυφαίους ογκολόγους παγκοσμίως! Έχουν εξετάσει προσεκτικά ανεξάρτητες έρευνες αλλά όχι αυτές που έχουν γίνει από τις ίδιες τις εταιρίες για να πάρουν έγκριση για τα προϊόντα τους.

Οι αρχές βασίζονται κυρίως σε έρευνες που διενεργούνται από τις ίδιες τις εταιρίες που θέλουν να μας πουλήσουν τα δηλητήριά τους! Παράλληλα, σημαντικά ευρήματα αποκρύπτονται από το κοινό επειδή περιλαμβάνουν ‘εμπορικά εμπιστευτικές πληροφορίες’, ενώ το 58% των επιστημονικών επιτροπών της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων έχει άμεσες διασυνδέσεις με τις εταιρίες.

Ακούγεται εξωφρενικό, αλλά αυτό είναι το σύστημά μας. Και γι’αυτό χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας για να μην θαφτεί αυτή η σημαντική, ανεξάρτητη έρευνα. Ορισμένες χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει το γλυφοσικό οξύ. Τώρα, με την επανεξέταση από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Βραζιλία, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα παγκοσμίως.

Πριν πενήντα χρόνια, το παρασιτοκτόνο DDT της Monsanto υπήρχε παντού, ώσπου το εξαιρετικό βιβλίο Silent Spring απέδειξε ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο – μια δεκαετία μετά απαγορεύθηκε. Αν η συγκεκριμένη ουσία μας δηλητηριάζει, ας μην επιτρέψουμε να την πουλάνε για άλλα δέκα χρόνια. Ας απαιτήσουμε επείγοντα προληπτικά μέτρα τώρα. Λάβε μέρος και διάδωσέ το: https://secure.avaaz.org/el/monsanto_dont_silence_science_loc_eu/?bpMxfeb&v=57163

Το έχουμε ξανακάνει – πετύχαμε την απόσυρση των νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων που σκοτώνουν τις μέλισσες από την ΕΕ και βοηθήσαμε να σταματήσει η κατασκευή ενός τεράστιου εργοστασίου παραγωγής γενετικά μεταλλαγμένων σπόρων της Monsanto στην Αργεντινή. Τώρα ας προστατέψουμε την υγεία μας και ας μην τους αφήσουμε να μας κάνουν πειραματόζωα. Αυτή μπορεί να είναι μια ανατρεπτική νίκη στον αγώνα για την ασφαλή και βιώσιμη γεωργία που έχει ανάγκη ο κόσμος”.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here