Αρχική Ειδήσεις ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS: Ξεκινάει η εκστρατεία «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2015»

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS: Ξεκινάει η εκστρατεία «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2015»

0
Διαφήμιση

Στα 20 χρόνια υλοποίησης της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, οι μαθητές αποτελούν σταθερά τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της, διοργανώνοντας διαχρονικά τους περισσότερους και πλέον ενθουσιώδεις καθαρισμούς. Δικαιωματικά, λοιπόν, τους ανήκει το προνόμιο να «κόψουν την κορδέλα» της φετινής επετειακής εκστρατείας, συμμετέχοντας στον εναρκτήριο, κεντρικό καθαρισμό για το 2015.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 29 Απριλίου και ώρα 9.30 π.μ. στην κεντρική παραλία της Αρτέμιδος (μπροστά από το 1ο & 5ο Δημοτικό Σχολείο) το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, ξεκινά την εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2015 με ένα μαθητικό – και όχι μόνο- καθαρισμό, στον οποίο πρωταγωνιστές θα είναι 250 μαθητές από σχολεία της περιοχής.

Οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πραγματική δράση πεδίου, συλλέγοντας τα απορρίμματα και καταγράφοντάς τα στα ειδικά διαμορφωμένα Φύλλα Καταγραφής, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικά στη συγκέντρωση πολύτιμων στοιχείων που στη συνέχεια επεξεργάζεται το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας & Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ως πάγιος επιστημονικός συνεργάτης της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

Παράλληλα, οι μαθητές θα ενημερωθούν για τη σημασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και τις πιέσεις που υφίστανται λόγω της αυξανόμενης παρουσίας απορριμμάτων στο περιβάλλον, μέσα από ομαδικά παιχνίδια και επιμορφωτικές δράσεις, που θα συντονίσουν οι ειδικά καταρτισμένοι συνεργάτες του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2015 επικεντρώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πρόβλημα της πλαστικής σακούλας στη θάλασσα και τις ακτές, εναρμονιζόμενη και με τις ευρωπαϊκές πολιτικές που αναγνωρίζουν επισήμως πλέον την ένταση και την κρισιμότητά του.

Η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2015 θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 1η Μαΐου μέχρι 30 Ιουνίου. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα της εκστρατείας, www.medsoscleanup.gr, ή να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στο 210 8228795.

Διαφήμιση