Αρχική Ειδήσεις ΚΠΕ Καστοριά: Επιμορφωτικό σεμινάριο για «βιοποικιλότητα και βιώσιμη ανάπτυξη»

ΚΠΕ Καστοριά: Επιμορφωτικό σεμινάριο για «βιοποικιλότητα και βιώσιμη ανάπτυξη»

0
Διαφήμιση

Το ΚΠΕ Καστοριάς, στο πλαίσιο του Έργου «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου», το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, οργανώνει θεματικό (Β΄ επιπέδου) τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για την επαγγελματική ομάδα των εκπαιδευτικών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης στην Καστοριά, αύριο και το Σαββατοκύριακο.

Το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Βιοποικιλότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη». Το σεμινάριο έχει έναρξη στις 16:30 της Παρασκευής και λήξη στις 14:30 της Κυριακής. Τις εισηγήσεις της πρώτης ημέρας (Παρασκευή, 3/4/2015), που αφορούν σε σημαντικά θέματα σχετικά με:

α) τη σχέση Βιοποικιλότητας – Πολιτισμού και Τουρισμού,

β) τη Βιοποικιλότητα και τους τρόπους διατήρησής της,

γ) την αλληλεξάρτηση της Βιολογικής και Πολιτισμικής Ποικιλότητας με την παραγωγή τοπικών προϊόντων, και

δ) την αναγνώριση της Βιοποικιλότητας ως το αποτύπωμα της πολυπλοκότητας και της εξέλιξης των βιολογικών συστημάτων του πλανήτη,

μπορεί ελεύθερα να παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται από την τοπική κοινωνία, ανεξάρτητα από την επαγγελματική του απασχόληση.

Το σεμινάριο απευθύνεται στην επαγγελματική ομάδα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τους νομούς εμβέλειας του ΚΠΕ Καστοριάς, σε εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν με τα σχολεία τους στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. «Βιοποικιλότητα: Το Εργαστήρι της Ζωής», καθώς και σε εκπαιδευτικούς από συνεργαζόμενα με το Δίκτυο ΚΠΕ της χώρας.

Το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Βιοποικιλότητα: Το Εργαστήρι της Ζωής», στο οποίο συμμετέχουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και ΚΠΕ από όλη τη χώρα, συντονίζεται από το ΚΠΕ Καστοριάς. Στο σεμινάριο συμμετέχουν 80 περίπου εκπαιδευτικοί από 22 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και 9 ΚΠΕ της χώρας.

Συνδυάζοντας θεωρητικές προσεγγίσεις και βιωματικά εργαστήρια, στο πλαίσιο του σεμιναρίου προσεγγίζεται η σχέση της Βιοποικιλότητας με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο πνεύμα που και η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας (22/5/2015) ορίζει, έτσι ώστε να υποστηρίζεται η υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων Π.Ε. στις σχολικές μονάδες.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν εργασίες πεδίου που έχουν οργανωθεί από την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Καστοριάς. Επιπρόσθετα έχει προβλεφθεί επίσκεψη στον Γράμμο και στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στην ψηφιακή πύλη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (www.kpe.gr) που διαχειρίζεται το ΚΠΕ Καστοριάς.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓΕΡΜΑΝΟΣ:Μοναδικές Πασχαλινές προσφορές και δώρα
Επόμενο άρθροΟ OTE TV παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών στην Ελλάδα!