Αρχική Ειδήσεις HELMEPA: Εθελοντικούς καθαρισμούς στα Καρδάμυλα της Χίου

HELMEPA: Εθελοντικούς καθαρισμούς στα Καρδάμυλα της Χίου

0
Διαφήμιση

Η HELMEPA υποστήριξε και συμμετείχε στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος»-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, να οργανώσει εθελοντικούς καθαρισμούς στα Καρδάμυλα, 25 και 26 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού 2015.

Στέλεχος της HELMEPA ενημέρωσε και συντόνισε μαζί με στελέχη του Ιδρύματος τους διήμερους καθαρισμούς, στους οποίους συμμετείχαν μαθητές και μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Μαθητικής Στέγης Καρδαμύλων «Το Σπίτι της Μαρίας», στελέχη της TSAKOS Shipping and Trading (γραφείο της Χίου), κάτοικοι των Καρδαμύλων, μέλη του Συλλόγου Γυναικών, του Φιλοπρόοδου Ομίλου και του Ναυτικού Ομίλου.

Οι 60 εθελοντές καθάρισαν συνολικά 1,5 χλμ ακτής «από τους Μύλους του Μαυρή ως τα Κόκκινα» συλλέγοντας περίπου 230 κιλά απορρίμματα! Πέρα από τα συνηθισμένα αντικείμενα που δεν έχουν θέση στις ακτές μας όπως καλαμάκια, καπάκια, πλαστικά και αλουμινένια κουτιά, στα νέα «κοχύλια» των θαλασσών, όπως τα αποκάλεσε με απογοήτευση ένας εθελοντής, βρέθηκαν ξυριστική μηχανή, παπούτσια, καρέκλες, λάστιχα αυτοκινήτων, σκληρός δίσκος υπολογιστή, κατεστραμμένες φουσκωτές βάρκες και άγκυρες, πολλά κομμάτια από δίχτυα, ένας νεκρός Γλάρος και ένα χέλι.

Οι εθελοντές ανανέωσαν το «ραντεβού» για δράση για τις 9 και 10 Μαΐου. Με χαρά περιμένουμε να καλωσορίσουμε στο Πρόγραμμα «Ναυτίλοι της HELMEPA» τους μαθητές της Μαθητικής Στέγης Καρδαμύλων «Το Σπίτι της Μαρίας», αλλά και άλλους νέους και νέες που συμμετείχαν στους καθαρισμούς.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤo WHAT’S UP προσφέρει 300 διπλά VIP εισιτήρια για Terra Vibe
Επόμενο άρθροΠάνω από 50 εκατ ευρώ ετησίως ο τζίρος της εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ