Αρχική Ειδήσεις Εθεάθη στην Κύπρο εξαιρετικά σπάνιο μαύρο φλαμίνγκο

Εθεάθη στην Κύπρο εξαιρετικά σπάνιο μαύρο φλαμίνγκο

0
Διαφήμιση

Είναι υποείδος του γνωστού πτηνού και αριθμεί ελάχιστα μέλη σε όλο τον κόσμο. Το σπάνιο μαύρο φλαμίνγκο εντοπίστηκε πριν από μερικές μέρες στην Αλυκή της Λάρνακας.

Το φλαμίνγκο είναι μαύρο σε όλο το σώμα του εκτός από μια τούφα άσπρων φτερών στο πίσω μέρος. Η μετάλλαξη αυτή οφείλεται σε μια σπάνια περίπτωση μελανισμού, μια πάθηση που οδηγεί σε υπερβολική παραγωγή της χρωστικής μελανίνης.

«Είναι πολύ, πολύ σπάνιο να παρατηρήσει κανείς κάτι τέτοιο (…) Βασικά είναι το αντίθετο του αλφισμού (αλμπινισμού)» δήλωσε στο Reuters ο Παντελής Χαριλάου, επικεφαλής της περιβαλλοντικής υπηρεσίας στην Κυρίαρχη Βρετανική Βάση της Δεκέλειας, στην οποία υπάγεται η προστατευόμενη περιοχή της Αλυκής.

«Από ό, τι έχω δει στο Διαδίκτυο, μαύρο φλαμίνγκο έχει παρατηρηθεί μόνο μία φορά στο παρελθόν στο Ισραήλ» είπε. Άλλοι ειδικοί εκτίμησαν ότι πρόκειται για το ίδιο φλαμίνγκο που εθεάθη στο Ισραήλ το 2014, προσθέτει το Reuters.

Μέχρι και 20.000 φλαμίνγκο κάνουν στάση κάθε χρόνο στην Αλυκή καθώς μεταναστεύουν από το νότο πίσω στην Τουρκία και άλλες χώρες.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here