Αρχική Ειδήσεις Ένα αφιέρωμα στις “Ηλεκτρικές Τέχνες” Αθήνα – Τόκιο

Ένα αφιέρωμα στις “Ηλεκτρικές Τέχνες” Αθήνα – Τόκιο

0
Διαφήμιση

Το BETON7 και το Palais de paris του Tokyo, σε συνεργασία με το Contemporary Art Showcase Athens, στήνει μια γέφυρα ηλεκτρισμού ανάμεσα στην Αθήνα και το Tokyo. Η εκδήλωση ‘‘Electric Night’’ θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά παράλληλα στο Tokyo της Ιαπωνίας και στο ΒΕΤΟΝ7 στον Βοτανικό.

Στo πλαίσιo του ‘‘Electric Night #3’’, πραγματοποιείται η παρουσίαση του βιβλίου “N,AI” του διεθνούς Έλληνα ποιητή και εικαστικού των διαμέσων Δημοσθένη Αγραφιώτη, σε δίγλωσση Ιαπωνική / Αγγλική έκδοση, από την Estepa Press Editions, με σχέδια του θρυλικού Ιάπωνα εικαστικού και μέλους του κινήματος Gutai της Osaka, Takesada Matsutani.

Στο ‘‘Electric Night #3’’ συμμετέχουν έξι νέοι Έλληνες καλλιτέχνες, εκθέτοντας έργα video-τέχνης σε Ιαπωνία και Αθήνα, σε μια εκδήλωση που παίρνει την μορφή δύο παράλληλων συμβάντων, που γεφυρώνονται χωροχρονικά, ηλεκτρικά.

Το “Electric Night” πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων παρεμβατικού χαρακτήρα, που πραγματοποιούνται δίνοντας νέα ζωή σε διάφορους χώρους του Tokyo της Ιαπωνίας, με εστίαση στον πειραματισμό πάνω στις ‘‘Ηλεκτρικές Τέχνες’’.

Αποφεύγοντας τις ταξινομήσεις (video-art, sound-art, ψηφιακή τέχνη), οι εκδηλώσεις του ‘‘Electric Night’’, με επιμέλεια του οργανωτή του Palais de paris, Frederic Weigel, εξερευνούν το ευρύ φάσμα της τέχνης που βασίζεται, είτε άμεσα, είτε συμβολικά, στην σημαντικότερη μορφοποιητική δύναμη του αιώνα μας, την ηλεκτρική ενέργεια.

Το “Electric Night #1’’ πραγματοποιήθηκε στο Denkinkan (κυριολεκτική μετάφραση: το σπίτι της ηλεκτρικής ενέργειας), το αρχαιότερο θέατρο της περιοχής του Takasaki, σε συνεργασία του Palais de paris με την Ταινιοθήκη Takasaki.

Το Palais de paris είναι ένας θεσμός που γεφυρώνει πολλούς παράγοντες της σύγχρονης τέχνης στη Γαλλία και την Ιαπωνία, όπως είναι η Σχολή Καλών Τεχνών της Besanson, το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ιαπωνίας, το Atelier Vortex, και η Jeune Création.

Electric Night Vol.3 | Ένα αφιέρωμα στις ‘’Ηλεκτρικές Τέχνες’’ Αθήνα – Tokyo BETON7 Πύδνας 7, Βοτανικός, τηλ. 2107512625 // Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ. 2 μ.μ. – 8.30 μ.μ., Σάβ. 2 μ.μ. – 6 μ.μ., Κυριακές κλειστά, Διάρκεια έκθεσης : Έως 5/4/2015

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here