Αρχική Τεχνολογία “Έξυπνα” γυαλιά συνδέουν τους οδηγούς με το αυτοκίνητο

“Έξυπνα” γυαλιά συνδέουν τους οδηγούς με το αυτοκίνητο

0
Διαφήμιση

Μέσω see-through τεχνολογίας, τα «έξυπνα» γυαλιά AR προβάλλουν πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του οδηγού, χωρίς όμως να τον εμποδίζουν να βλέπει άλλους οδηγούς, ως εκ τούτου αυξάνοντας την ασφάλεια και την παροχή βοήθειας κατά την οδήγηση.

Πρόκειται για τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) τα οποία συνδέονται με το αυτοκίνητο, παρέχοντας στον οδηγό χρήσιμες πληροφορίες στο πλαίσιο της διαδικασίας της οδήγησης, αναπτύσσει η MINI.

«Το MINI Augmented Vision παρέχει μια εικόνα σχετικά με το πώς η έξυπνη διασύνδεση μεταξύ ενός αυτοκινήτου MINI και γυαλιών στα οποία προβάλλεται σχετικό υλικό θα μπορούσε να λειτουργεί στο μέλλον» αναφέρει ο Dr. Γιοργκ Πράισινγκερ, υπεύθυνος προγράμματος του MINI Augmented Vision (έρευνα και ανάπτυξη του BMW Group).

«Δουλεύοντας με αρκετές εταιρείες της Qualcomm, δημιουργήσαμε ένα διασυνδεδεμένο σύστημα και γυαλιά augmented reality με χαρακτηριστικό design ΜΙΝΙ που φέρνουν επανάσταση στην εμπειρία τόσο εντός όσο και εκτός του οχήματος. Το πρωτότυπο, με τις παραμετροποιημένες, διαδραστικές λειτουργίες του, επιτυγχάνει στο “πάντρεμα” της επαυξημένης πραγματικότητας με το χαρακτηριστικό lifestyle του brand».

Οι διαθέσιμες λειτουργίες περιλαμβάνουν πλοήγηση και επιλογή προορισμών (επιλογή τους εκτός του οχήματος και στη συνέχεια μεταφορά τους σε αυτό), λειτουργία First Mile/ Last Mile, προβολή στοιχείων όπως η ταχύτητα, τα όρια κλπ στο οπτικό πεδίο του οδηγού, προβολή ενδείξεων (βέλη κατεύθυνσης) «πάνω» στον δρόμο, τόσο για πλοήγηση, όσο και για κατάδειξη σημείων ενδιαφέροντος (όπως ελεύθερες θέσεις παρκαρίσματος).

Messaging (προβολή ενδείξεων για λήψη μηνυμάτων κατά την οδήγηση, τα οποία στη συνέχεια το σύστημα του αυτοκινήτου διαβάζει στον οδηγό), Χ-Ray view/ «διάφανα» τμήματα του αυτοκινήτου, δηλαδη virtual view μέσα από εμπόδια στο οπτικό πεδίο (όπως τις «κολώνες» που κρατούν τον ουρανό του αυτοκινήτου) και augmented parking, μέσω της προβολής εικόνων από κάμερες που είναι τοποθετημένες στους καθρέφτες απευθείας στα γυαλιά.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτα επόμενα στάδια της ανθρώπινης εξέλιξης οι χιμπατζήδες;
Επόμενο άρθροΞεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ