Αρχική Ειδήσεις Δυο εστιατόρια κατακτούν την ελληνική γαστρονομική κορυφή!

Δυο εστιατόρια κατακτούν την ελληνική γαστρονομική κορυφή!

0
Διαφήμιση

Στη λαμπερή τελετή απονομής που έγινε στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», ο θεσμός των Χρυσών Σκούφων γιόρτασε τα 22 του χρόνια με δύο εστιατόρια να κατακτούν, για πρώτη φορά στην ιστορία του, την πολυπόθητη κορυφή της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής.

Το κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι και το αθηναϊκό «Funky Gourmet» του Νίκου Ρούσσου και της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη αναδείχτηκαν καλύτερα εστιατόρια για το 2015 στο γκραν πρι των Χρυσών Σκούφων που διοργανώνουν το «αθηνόραμα» και ο «Alpha Guide», φέρνοντας για πρώτη φορά αέρα συγκατοίκησης στην υψηλότερη θέση των καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας.

Και τα δύο αποτελούν κορυφαία παραδείγματα μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, την οποία εξελίσσουν διαρκώς με τους νεωτερισμούς και την τεχνολογική διάσταση της μαγειρικής τους ο μεν Μποτρίνι και με την εννοιολογική προσέγγιση αλλά και τη δημιουργική αφαιρετικότητά τους οι δε Ρούσσος – Χιλιαδάκη.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Χρυσών Σκούφων δύο εστιατόρια βρέθηκαν στην κορυφή. Η εκδότρια του Αθηνοράματος, Άννη Ηλιοπούλου απένειμε τα βραβεία των καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας στους Έκτορα Μποτρίνι (Etrusco), και Νίκο Ρούσσο και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη (Funky Gourmet) που βραβεύτηκαν με 16,5/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους.

Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των Χρυσών Σκούφων, η Αθήνα έχει τη μερίδα του λέοντος με 10 βραβευμένα εστιατόρια, και ακολουθούν οι Κυκλάδες και η Μακεδονία με 4, τα Δωδεκάνησα με 2, ενώ από 1 έχουν η Κέρκυρα και η Κρήτη.

Τέσσερα από τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν πέρυσι με Χρυσό Σκούφο τον έχασαν. Από την άλλη, ωστόσο, 2 άλλα εστιατόρια, το «F+W by Olivier Campanha» (Αθήνα) και το «Apocalypsis» (Πάτμος), βραβεύονται για πρώτη φορά, ενώ το «Premiere» (Αθήνα) ξανακερδίζει τον Χρυσό Σκούφο που είχε χάσει πέρυσι.

Όσον αφορά τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, 5 εστιατόρια βραβεύονται για πρώτη φορά: «Xasteria» και «Ferryman» (Κρήτη), «Μylos» (Σαντορίνη), «Baku» και «Ιώδιο» (Αθήνα), ο «Κρητικός», πάλι, στην Κάντζα Αττικής επιστρέφει στους βραβευμένους.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης απένειμε τα βραβεία στα εστιατόρια της Μυκόνου που βραβεύτηκαν με 15,5/20 και ένα Χρυσό Σκούφο.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς απένειμε τα βραβεία στα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με 16/20 και ένα Χρυσό Σκούφο, τα οποία παρέλαβαν ο Λευτέρης Λαζάρου (Varoulko Seaside) και ο Έκτορας Μποτρίνι (Botrinis).

Διαφήμιση