Αρχική Ειδήσεις «Ανοικτά κέντρα Εμπορίου» σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη

«Ανοικτά κέντρα Εμπορίου» σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη

0
Διαφήμιση

Έξι Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου (ΑΚΕ) σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη θα δημιουργηθούν, πιλοτικά και με ευθύνη των τοπικών εμπορικών συλλόγων, μέχρι το τέλος του 2015 και θα συμμετάσχουν σε αυτά περίπου 580 επιχειρήσεις.

Τα ΑΚΕ έχουν ήδη χωροθετηθεί σε συγκεκριμένες περιοχές των παραπάνω πόλεων και σε κάθε ένα από αυτά συμμετέχει ένας αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων όλων των κλάδων.

Υπενθυμίζεται ότι τα ανοικτά αυτά κέντρα θα δημιουργηθούν με συγχρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα του ΕΣΠΑ 2007-2013 και με φορείς υλοποίησης τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους και προβλέπονται μια σειρά από δράσεις που ενδεικτικά περιλαμβάνουν:

– Σήμανση οριοθετημένης περιοχής

– Κοινές εμπορικές δράσεις π.χ. οργάνωση προωθητικής ενέργειας που αφορά τους εκδοτικούς οίκους και τα βιβλιοπωλεία του ΑΚΕ.

– Εμπορικές δράσεις – ανάπτυξη εμπορικών πρακτικών προώθησης της επιχείρησης ή και προϊόντων της κάθε ωφελουμένης επιχείρησης ξεχωριστά (ανάρτηση προσφορών, αναγγελία παραλαβής νέας συλλογής εμπορευμάτων, προωθητικές ενέργειες κ.ά.).

– Αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, ενιαία (όχι όμως αναγκαία και ομοιόμορφη) αντιμετώπιση θεμάτων όπως: η αισθητική και η λειτουργία του δικτύου πεζοδρόμων, ο φωτισμός, η καθαριότητα, η διαχείριση του πράσινου, ο καλλωπισμός.

– Διασφάλιση πρόσβασης ΑμεΑ στο ανοικτό κέντρο

– Οργάνωση – σχεδιασμός ειδικών δράσεων για παιδιά σε ατομικό ή/και

ομαδικό επίπεδο.

– Συνδιοργάνωση δράσεων προβολής και πολιτιστικών εκδηλώσεων (και

πιθανή συνεργασία με τοπικούς, επαγγελματικούς και άλλους φορείς της πόλης) .

Επιπλέον, σε συνεργασία με τους οικείους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα υλοποιηθούν δράσεις στους τομείς (ενδεικτικά):

– καθαριότητας, αποκομιδής απορριμμάτων και ανακύκλωσης

– φωτισμού

– σήμανσης και οριοθέτησης της περιοχής

– βελτίωσης της κατάστασης οδών, πεζοδρομίων, πεζοδρόμων κα πλατειών

– διασφάλισης της ελεύθερης πρόσβασης πεζών- A.M.E.A

– ελέγχου στάθμευσης- κυκλοφορίας οχημάτων- σχεδιασμού τροφοδοσίας καταστημάτων

– εμπορικής χωροταξίας – χρήσης γης

– στήριξης και ανάπτυξης του πρασίνου

– αισθητικής αναβάθμισης της περιοχής

– οργάνωσης εκδηλώσεων και δράσεων.

Σημειώνεται ότι με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο «Διαύγεια», εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομίας η ένταξη των έργων: Ενίσχυση Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου – Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης και Λάρισας με δικαιούχους τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους.

Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου στην Αλεξανδρούπολη και στη Λάρισα είναι 171.429 ευρώ, το καθένα, και στη Θεσσαλονίκη 166.050 ευρώ και αποτελεί στο σύνολό του δημόσια δαπάνη (συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα και το Εθνικό Πρόγραμμα ∆ημοσίων Επενδύσεων).

Εγκρίθηκε η συμμετοχή 57 συμβεβλημένων επιχειρήσεων στην πιλοτική δράση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και απορρίπτεται η συμμετοχή της επιχείρησης ∆. Μπακαλίδης & ΣΙΑ ΟΕ καθώς λειτουργεί με τη μορφή δικαιόχρησης ενώ στη Θεσσαλονίκη εγκρίθηκε η συμμετοχή 100 συμβεβλημένων επιχειρήσεων και στη Λάρισα η συμμετοχή 120 συμβεβλημένων επιχειρήσεων.

Η ημερομηνία ολοκλήρωσης της πράξης δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υπερβαίνει την 31η Οκτωβρίου 2015.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔημιουργήθηκε η πρώτη επαναφορτιζόμενη μπαταρία αλουμινίου!
Επόμενο άρθροΤο μέτρο της διακοψιμότητας στη συνάντηση Λαφαζάνη με ΕΒΙΚΕΝ -ΔΕΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ