Αρχική Ειδήσεις Στους επιθεωρητές περιβάλλοντος για τα πυρηνελαιουργεία προσέφυγε ο δήμος Καλαμάτας

Στους επιθεωρητές περιβάλλοντος για τα πυρηνελαιουργεία προσέφυγε ο δήμος Καλαμάτας

0
Διαφήμιση

Να ελέγξουν τους ρύπους που εκπέμπουν με την λειτουργία τους τα πυρηνελαιουργεία που βρίσκονται μεταξύ Καλαμάτας και Μεσσήνης, αλλά και στη βιομηχανική περιοχή Μελιγαλά, καλεί τους επιθεωρητές περιβάλλοντος ο δήμος Καλαμάτας. Σχετικό έγγραφο απέστειλε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Στην επιστολή του δημάρχου Καλαμάτας, που κοινοποιείται μεταξύ άλλων, στους συναρμόδιους υπουργούς και τους βουλευτές Μεσσηνίας σημειώνει, ότι η ατμόσφαιρα στην πόλη της Καλαμάτας και σε μεγάλο μέρος του δήμου επιβαρύνεται επί πολλές εβδομάδες και ιδιαίτερα στο τελευταίο διάστημα, από ατμούς και οσμές που προέρχονται από πυρηνελαιουργεία.

Ο δήμαρχος υπογραμμίζει, πως «οι επιπτώσεις είναι δυσμενείς αφενός στις καθημερινές δραστηριότητες κατοίκων και επισκεπτών, ιδιαιτέρως όσον αφορά σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας (αναπνευστικά και άλλα) και αφετέρου στην τουριστική δραστηριότητα, αφού το νέφος καπνών και οσμών φθάνει εύκολα ακόμη και στο διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», προκαλώντας πολύ αρνητική πρώτη εντύπωση στους τουρίστες».

Αναφέρει επίσης, ότι η ρύπανση των πυρηνελαιουργείων επηρεάζει αρνητικά τα ξενοδοχεία της Καλαμάτας, απειλώντας να ανακόψει την εξαιρετική δυναμική που αναπτύσσεται στον τουριστικό τομέα, δεδομένων των διαμαρτυριών εξαιτίας της δυσοσμίας, από πλευράς όσων επισκέπτονται την περιοχή.

Ο Παναγιώτης Νίκας ενημερώνει, ότι την περασμένη Τετάρτη 4 Μαρτίου κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στον εισαγγελέα Καλαμάτας, για τη δυσοσμία από πυρηνελαιουργεία, κατόπιν αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου.

Τέλος, τονίζεται, ότι η κατάσταση αυτή προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και στην οικονομική ζωή του τόπου και καταλήγει, «προσβλέπουμε σε σας και στην άμεση παρέμβασή σας, όσον αφορά σ’ αυτό το σοβαρότατο θέμα και παρακαλούμε για τις κατά νόμον ενέργειές σας, σχετικά με τη διερεύνηση του ζητήματος, ιδίως ως προς την τήρηση των όρων των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που διέπουν τη λειτουργία αυτών των μονάδων, αλλά και κάθε άλλου συναφούς θέματος».

Διαφήμιση