Αρχική Ειδήσεις Σταθερές παρέμειναν μετά από 40 χρόνια οι παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα

Σταθερές παρέμειναν μετά από 40 χρόνια οι παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα

0
Διαφήμιση

Το 2014 είναι η πρώτη χρονιά στην ιστορία όπου η οικονομική ανάπτυξη δε συνοδεύτηκε με αύξηση των εκπομπών. Τα τελευταία 50 χρόνια οι μοναδικές φορές που οι εκπομπές παρέμειναν ίδιες ή μειώθηκαν ήταν σε περιόδους οικονομικής ύφεσης, συγκεκριμένα στις αρχές της δεκαετίας του 1980, το 1992 και το 2009, σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ).

Τα ενθαρρυντικά νούμερα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες της Κίνας να αναπτύξει την εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να περιορίσει τα υψηλά επίπεδα ρύπανσης που μαστίζουν τη χώρα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι εκπομπές του 2014 να μην ξεπεράσουν τους 32,3 δισεκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα που καταγράφηκαν για το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΙΕΑ.

Σύμφωνα με την έκθεση της ΙΕΑ οι κυβερνητικές πολιτικές και οι κανονισμοί της βιομηχανίας δείχνουν να αποδίδουν καλύτερα από το αναμενόμενο όσον αφορά την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, κυρίως μέσω της σταδιακής απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και την ανάπτυξη της αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

«Πρόκειται για μία ευπρόσδεκτη και ευχάριστη έκπληξη», δήλωσε ο διευθυντής της ΙΕΑ Φατίχ Μπιρόλ. «Θα δώσει μία απαραίτητη ώθηση στους συνέδρους που θα συμμετάσχουν στην κλιματική σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών το Δεκέμβριο στο Παρίσι», πρόσθεσε.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here