Αρχική Καταστροφές Καταστροφές στις Σέρρες και την Αλεξανδρούπολη

Καταστροφές στις Σέρρες και την Αλεξανδρούπολη

0
Διαφήμιση

Σε απέραντη λίμνη από λασπόνερα έχουν μετατραπεί περισσότερα από 40.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, με τους αγρότες να μιλούν για ολική καταστροφή της φετινής σοδειάς, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στον Έβρο, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αύξησης της στάθμης του νερού στο ποταμό. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, όλη η δυτική πλευρά του νομού έχει πλημμυρίσει από τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα, που κατάφεραν να “πνίξουν” στο πέρασμά τους όλα τα χωράφια, από το Παραλίμνιο του Δήμου Εμμανούηλ Παππά μέχρι την Παλαιοκώμη του Δήμου Αμφίπολης.

Η ζημιά είναι τεράστια και όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι εντός της ημέρας πρόκειται να ανοίξουν οι “πόρτες” της Κερκίνης, καθώς η στάθμη του νερού βρίσκεται στο “κόκκινο”. Για την ώρα αναμένουν να πέσει η στάθμη του νερού του Στρυμόνα για να ανοίξουν τις ‘πόρτες’ τις Κερκίνης”

Στην Αλεξανδρούπολη η τελευταία μέτρηση που έγινε τα ξημερώματα στο Πύθιο “ανέβασε” τη στάθμη από το 4,94 μ. που ήταν χθες το μεσημέρι στα 5,12 μ., με το όριο επιφυλακής να είναι τα 4,70 μ.

Η ανησυχία των αρμόδιων αρχών εντείνεται και από το γεγονός ότι η βουλγαρική πλευρά έκανε γνωστό, μέσω της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια, ότι τις επόμενες ώρες θα απελευθερώσει στην κοίτη του ποταμού Έβρου μεγάλες ποσότητες νερού, ανοίγοντας το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ.

Η ανησυχία των αρχών ενισχύεται από το γεγονός ότι αυτή τη χρονική περίοδο δεν υπάρχουν και τα κατάλληλα αναχώματα. Τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα των προηγούμενων εβδομάδων είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν πολλά αναχώματα, η αποκατάσταση των οποίων είναι αδύνατη μέσα στον χειμώνα και κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες. Τέτοιες εργασίες γίνονται μόνο το καλοκαίρι.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι κίνδυνοι για την καρδιά συναρτώνται με τις ώρες καθισιού
Επόμενο άρθροΤο γύρο του κόσμου κάνει το πρώτο ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse 2