Αρχική Ειδήσεις Επιτυχής η παρουσία της Ελλάδος στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βερολίνου, ΙΤΒ 2015.

Επιτυχής η παρουσία της Ελλάδος στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βερολίνου, ΙΤΒ 2015.

0
Διαφήμιση

Την Ελλάδα εκπροσώπησε η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας , Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Πάνο Λειβαδά. Το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχαν πλαισιωμένοι από 60 και πλέον συνεκθέτες. Το κλίμα της Έκθεσης ήταν εξαιρετικό, ενώ το ελληνικό περίπτερο συγκέντρωσε τις προτιμήσεις επαγγελματιών επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Στη συνέντευξη τύπου των εγκαινίων της Έκθεσης ο Πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, κ. Norbert Fiebig, εξήρε την ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού για το 2015, εκτιμώντας διψήφιο ποσοστό αύξησης της τουριστικής κίνησης για την Ελλάδα.

Η αναπληρώτρια Υπουργός, κυρία Έλενα Κουντουρά, συμμετείχε στις εργασίες της 5ης Συνάντησης Υπουργών Τουρισμού για το «Δρόμο του Μεταξιού», του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (5th Silk Road Summit), όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με πολλούς από τους 31 παριστάμενους ομολόγους της.

Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Taleb Rifai . Κατά τη συνάντηση ο κ. Rifai εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του Π.Ο.Τ. προς τον ελληνικό τουρισμό. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην Αναπληρώτρια Υπουργό, ο ίδιος θέτει το δίκτυο και τον μηχανισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στη διάθεση του ελληνικού τουρισμού.

Στη συνέχεια προσκάλεσε την κυρία Έλενα Κουντουρά σε συνάντηση εργασίας στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στη Μαδρίτη προκειμένου να εξετασθούν οι τάσεις του τουρισμού παγκοσμίως, η ανάληψη κοινών δράσεων, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η εξεύρεση τρόπων περαιτέρω ενίσχυσης της τόσο σημαντικής διμερούς συνεργασίας.

Ακολούθως, η αναπληρώτρια Υπουργός συναντήθηκε με σημαντικούς εταίρους της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας και εκπροσώπους γερμανικών ΜΜΕ, με αντικείμενο θέματα που αφορούν την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης αλλά και την πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να εμπλουτίσει την τουριστική προσφορά της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα συναντήσεων στο ελληνικό περίπτερο σηματοδότησε η επίσκεψη του Δημάρχου της πόλης του Βερολίνου κ. Michael Mueller, της Ομοσπονδιακής Υφυπουργού Οικονομίας και Ενέργειας, κας Iris Gleicke και του κ. Christian Goeke, μέλους του Δ.Σ. της Έκθεσης.

Επίσης, το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Τουρισμού του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας. Κατά τις επαφές με τους γερμανούς επισήμους επιβεβαιώθηκαν τα φιλικά αισθήματα των γερμανών πολιτών προς τη χώρα μας και η πρόθεση τους να επιλέξουν και φέτος την Ελλάδα ως τόπο διακοπών.

Από την πλευρά της, η κυρία Έλενα Κουντουρά εξέφρασε την ειλικρινή εκτίμηση της για το γεγονός ότι οι Γερμανοί επισκέπτες είναι από τους πλέον πιστούς τουρίστες στη χώρα μας και τόνισε ότι πάντα οι Έλληνες τους υποδέχονται με πολλή αγάπη και την χαρακτηριστική Ελληνική φιλοξενία.

Η ελληνική αποστολή περιηγήθηκε τους χώρους των ελλήνων συνεκθετών όπου η αναπληρώτρια υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για θέματα τουρισμού με εκπροσώπους των δήμων, των περιφερειών αλλά και του ιδιωτικού τομέα.

Το πρόγραμμα της αναπληρώτριας υπουργού είναι ιδιαίτερο πυκνό από πλευράς συναντήσεων και επαφών με σημαντικούς παράγοντες της γερμανικής τουριστικής αγοράς, διεθνή ΜΜΕ, και αντιπροσωπείες άλλων χωρών.

Διαφήμιση