Αρχική Ειδήσεις Ένωσαν τις δυνάμεις τους ΟΤΕ – COSMOTE με Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για...

Ένωσαν τις δυνάμεις τους ΟΤΕ – COSMOTE με Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την Έρευνα

0
Διαφήμιση

Τη συνεργασία σε κοινούς τομείς δράσης, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την αναζήτηση λύσεων σε τεχνικά και επιχειρηματικά θέματα για την αναβάθμιση προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών προβλέπει μεταξύ άλλων συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψαν ο OTE, η COSMOTE και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στις συνέργειες μεταξύ επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, και ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος. Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνεται και η δημιουργία κοινού τεχνολογικού εργαστηρίου, σε χώρο του Ομίλου ΟΤΕ, με συμμετοχή στελεχών του ΟΤΕ και της COSMOTE, Καθηγητών και φοιτητών του ΟΠΑ.

Επίσης, προβλέπεται και η από κοινού συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και εθνικά έργα έρευνας και ανάπτυξης, στα οποία ο ΟΤΕ και η COSMOTE θα αναλάβουν τον ρόλο του Technology Partner.

«Στον Όμιλο ΟΤΕ αυτή τη στιγμή υλοποιούνται περισσότερα από 20 πρωτοποριακά τεχνολογικά ερευνητικά προγράμματα, ενώ τα εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών εργάζονται πάνω στις τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών του μέλλοντος. Στη διαρκή μας επένδυση στην καινοτομία και την εκπαίδευση, αποκτούμε ένα νέο σύμμαχο.

Μέσα από τη συνεργασία με το ΟΠΑ, πρωτοποριακή για τη χώρα, θα αναζητήσουμε μαζί λύσεις σε τεχνικά και επιχειρηματικά ζητήματα για την αναβάθμιση προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.

Οι ταλαντούχοι φοιτητές του Πανεπιστημίου θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις γνώσεις, τις δυνατότητες και την αγάπη τους για την τεχνολογία, ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν ουσιαστικές εμπειρίες που θα αποτελέσουν εφόδιο για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας», δήλωσε μετά την υπογραφή ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι το όλο εγχείρημα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς αφού ήδη τα πρώτα projects βρίσκονται σε φάση σχεδιασμού και ανάπτυξης.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here