Αρχική Ειδήσεις Ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του δημαρχείου Χανίων

Ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του δημαρχείου Χανίων

0
Διαφήμιση

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του δημαρχείου Χανίων με στόχο και την εξοικονόμηση πόρων προχωρά ο δήμος Χανίων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 301.300 ευρώ και χρόνο περάτωσης τους έξι μήνες σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη σήμερα.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κεντρικού δημοτικού καταστήματος θα επιτευχθεί μέσα από την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.

Σε αυτό το πλαίσιο προβλέπονται οι ακόλουθες εργασίες:

Αντικατάσταση των ατομικών κλιματιστικών με νέο αερόψυκτο, πολυδιαιρούμενο, πολλαπλών κλιματιζόμενων ζωνών και μεταβλητής παροχής ψυκτικού μέσου με μονάδες απευθείας εκτόνωσης.

Αντικατάσταση 120 φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά σώματα υψηλής απόδοσης.

Αφαίρεση των απλών, ξύλινων και μεταλλικών, κουφωμάτων μονού υαλοπίνακα και αντικατάστασή τους με κουφώματα αλουμινίου διπλού υαλοπίνακα.

Αντικατάσταση όλων των εξωτερικών θυρών με θύρες αλουμινίου.

Η πράξη «Εξοικονόμηση Ενέργειας Χανίων» έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και η χρηματοδότησή της προέρχεται από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους, ΕΣΠΑ 2007-2013.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις αποτελούν την αρχή σειράς ενεργειών, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα που παρουσιάζει το κεντρικό δημοτικό κατάστημα.

Διαφήμιση