Αρχική Καταστροφές Εξόντωσαν εκατοντάδες Κοάλα στην Αυστραλία

Εξόντωσαν εκατοντάδες Κοάλα στην Αυστραλία

0
Διαφήμιση

Σχεδόν 700 κοάλα θανατώθηκαν στη νοτιοανατολική Αυστραλία από τις τοπικές αρχές λόγω του υπερπληθυσμού που οδήγησε σε σοβαρή έλλειψη τροφής με αποτέλεσμα πολλά ζώα να πεθαίνουν κυριολεκτικά από την πείνα. Το Ίδρυμα Κοάλα Αυστραλίας και άλλες περιβαλλοντικές και φιλοζωικές οργανώσεις χαρακτήρισαν την εξόντωση των κοάλα «σοκαριστική» και κατηγορούν την κυβέρνηση για μακροχρόνια αναποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης στο ακρωτήρι Ότγουεϊ.

Η υπουργός Περιβάλλοντος της πολιτείας της Βικτόρια, Λίζα Νέβιλ, ανακοίνωσε πως η ευθανασία των κοάλα έλαβε χώρα κοντά στο ακρωτήρι Ότγουεϊ σε μια περίοδο από το 2013 έως το 2014.

«Η δραστική αυτή παρέμβαση ήταν απαραίτητη για να αποτρέψουμε την περαιτέρω ταλαιπωρία των κοάλα, καθώς δεν υπήρχε αρκετή διαθέσιμη τροφή», είπε. Οι τοπικές αρχές ανακάλυψαν 686 κοάλα σε κακή κατάσταση υγείας και προχώρησαν στην ανώδυνη ευθανασία τους, μετά από διαβούλευση με ειδικούς.

Η υπουργός δήλωσε πως επιθυμούσε να είναι ανοιχτή με την κοινότητα όσον αφορά την απόφαση που ελήφθη, ωστόσο δεν αποκλείει παρόμοιες μελλοντικές επιχειρήσεις.

«Από την εμπειρία μας γνωρίζουμε πως η μετακίνηση των κοάλα δε λειτουργεί ικανοποιητικά και μπορεί μάλιστα να προκαλέσει μεγαλύτερη ταλαιπωρία», δήλωσε η Νέβιλ. «Οφείλουμε να επανεξετάσουμε τη στρατηγική διαχείρισης του πληθυσμού των κοάλα, ο οποίος συνεχίζει να αυξάνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό», πρόσθεσε.

Παρά το ότι τα κοάλα ευημερούν και πολλαπλασιάζονται στο ακρωτήρι Ότγουεϊ, το διάσημο και αγαπητό ζώο βρίσκεται σε πολλά άλλη μέρη της Αυστραλίας υπό απειλή εδώ και δεκαετίες, κυρίως λόγω απώλειας των ενδιαιτημάτων τους, ασθενειών, επιθέσεων σκύλων και πυρκαγιών.

Το Ίδρυμα Κοάλα Αυστραλίας και άλλες περιβαλλοντικές και φιλοζωικές οργανώσεις χαρακτήρισαν την εξόντωση των κοάλα «σοκαριστική» και κατηγορούν την κυβέρνηση για μακροχρόνια αναποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης στο ακρωτήρι Ότγουεϊ. Εκτιμάται πως λιγότερα από 100.000 κοάλα απομένουν ελεύθερα στη φύση…

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here