Αρχική Ειδήσεις Εξετάζονται επιπλέον αντισταθμιστικά οφέλη από την κοινοπραξία του αγωγού TAP

Εξετάζονται επιπλέον αντισταθμιστικά οφέλη από την κοινοπραξία του αγωγού TAP

0
Διαφήμιση

Κοινές επιτροπές θα εξετάσουν την παροχή αντισταθμιστικών οφελών προς την Ελλάδα από την κοινοπραξία του αγωγού ΤΑΡ, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τον πρεσβευτή του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, R. Mustafayev, τον αντιπρόεδρο Επενδύσεων και Μάρκετινγκ της SOCAR, El. Nassirov, τον αναπληρωτή αντιπρόεδρο Επενδύσεων και Μάρκετινγκ της SOCAR, A. Mammadov και τον αντιπρόεδρο της ΒΡ για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου, Joe Murphy.

Ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον εποικοδομητικό διάλογο που έχει με την ΒΡ και τη SOCAR για τον ΤΑΡ, επανέλαβε τη στήριξη της κυβέρνησης στον αγωγό, με την προώθηση των αναγκαίων ενεργειών για την ταχύτερη υλοποίησή του και υπογράμμισε την αναγκαιότητα να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για την Ελλάδα, πέραν αυτών που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες από όπου θα διέρχεται ο αγωγός.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο, οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών αντιμετώπισαν με θετική διάθεση το αίτημα να ξεκινήσει διάλογος πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να υπάρξουν τα κατάλληλα αντισταθμιστικά οφέλη για την Ελλάδα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να οριστούν τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στις κοινές επιτροπές για την εξέταση αυτού του θέματος, αλλά και των άλλων ζητημάτων που αφορούν την καλύτερη προετοιμασία για την υλοποίηση του έργου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Σπ. Παλαιογιάννης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Ουζουνίδου, ο γγ Ενέργειας, Απ. Αλεξόπουλος, ο συνεργάτης του υπουργού Ν. Γεωργακάκης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here