Αρχική Ειδήσεις COSMOTE: Μόνο το 8% γνωρίζει τις υπηρεσίες Sharing Economy

COSMOTE: Μόνο το 8% γνωρίζει τις υπηρεσίες Sharing Economy

0
Διαφήμιση

Σύμφωνα με έρευνα, μόνο το 8% των ερωτώμενων φαίνεται να έχει χρησιμοποιήσει υπηρεσίες Sharing Economy, ενώ μόνο 1 στους 4 ερωτώμενους γνωρίζει τον όρο. Αρκετά υψηλός βαθμός αρέσκειας και ενδιαφέροντος καταγράφεται στον γενικό πληθυσμό συνολικά, ενώ οι «Πρεσβευτές» αυτού του συστήματος οικονομίας είναι το κοινό των Νέων 18-24 ετών.

Μέσω του Sharing Economy, που οφείλει την ανάπτυξή του στην εξέλιξη της τεχνολογίας, οι καταναλωτές μπορούν να μοιράζονται ιδέες, προϊόντα και υπηρεσίες (όπως το διαμέρισμα, το αυτοκίνητο, το ποδήλατό τους κ.ά.) χωρίς ενδιάμεσους, μέσω internet, μειώνοντας έτσι το κόστος και αποκτώντας νέες εμπειρίες. Η τάση αυτή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό, ενώ τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται πλέον και στη χώρα μας.

Από τις πιο γνωστές στο ελληνικό κοινό υπηρεσίες της Οικονομίας Διαμοιρασμού είναι: η Ανταλλαγή σπιτιού, η Ανταλλαγή βιβλίων και η Ενοικίαση καταλυμάτων για ανταλλαγή φοιτητών.

Αυτά προκύπτουν από την πρόσφατη έρευνα για το Sharing Economy που πραγματοποίησε η εταιρεία ερευνών MRB Hellas για λογαριασμό της COSMOTE στην Ελλάδα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του “Sharing Economy” παίζουν, η εξέλιξη της τεχνολογίας, η άνοδος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η αυξανόμενη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Αυτό ήταν και το βασικό συμπέρασμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε για φοιτητές και νέα στελέχη της αγοράς η COSMOTE, σχετικά με τις δυνατότητες της νέας τάσης της επιχειρηματικότητας Sharing Economy (Οικονομία Διαμοιρασμού).

Η σημασία του δικτύου υψηλών ταχυτήτων

Σημειώνεται, ότι στην Ελλάδα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι εξαιρετικά εξελιγμένα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η COSMOTE παρέχει 70% πληθυσμιακή κάλυψη του 4G, τη στιγμή που η παγκόσμια πληθυσμιακή κάλυψη του 4G αναμένεται να φτάσει αυτό το ποσοστό μόλις το 2020 .

Την ίδια στιγμή, η πληθυσμιακή κάλυψη 2G και 3G της COSMOTE ξεπερνάει το 99,8% και 98,8% πανελλαδικά αντίστοιχα. Υπερτoνίζοντας τη σημασία του δικτύου υψηλών ταχυτήτων, ενδεικτικά ήταν τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Γιώργος Ονόπας, Διευθυντής Δικτύου Πρόσβασης Ομίλου ΟΤΕ:

• Για κάθε 10% αύξηση της ευρυζωνικής διείσδυσης, το ΑΕΠ αυξάνει κατά 1%

• Διπλασιάζοντας την ταχύτητα της ευρυζωνικότητας, το ΑΕΠ αυξάνει κατά 0,3%

• 80 νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται για κάθε 1000 νέες ευρυζωνικές συνδέσεις

Πρωτοπόρος στις τεχνολογικές εξελίξεις και στην προώθηση νέων ιδεών, η COSMOTE στο πλαίσιο της εκδήλωσης, φιλοξένησε ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που εκφράζουν ιδανικά αυτήν την τάση της οικονομίας.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here