Αρχική Καταστροφές Αυξάνονται τα κρούσματα Έμπολα στη Νέα Γουϊνέα- Επανέρχεται στη Λιβερία

Αυξάνονται τα κρούσματα Έμπολα στη Νέα Γουϊνέα- Επανέρχεται στη Λιβερία

0
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τους αρμόδιους τα νέα κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν από τον περασμένο μήνα, γεγονός που δείχνει ότι είμαστε σε μια «τέταρτη φάση» της επιδημίας μετά από την υποχώρησή της κατά τις αρχές του 2015. Η εξήγηση που δίνουν είναι ότι δεν έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα της αντίστασης του ιού.

Ο Δρ. Ραφιού Ντιαλό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γουινέας, δήλωσε ότι υπάρχουν 91 ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα στα κέντρα νοσηλείας, αριθμός πολύ μεγαλύτερος σε σύγκριση με τα μόλις 39 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο.

Να σημειώσουμε ότι η 1η φάση της νόσου ήταν επί της ουσίας κάποια διάσπαρτα κρούσματα, στις αρχές του προηγούμενου έτους, ενώ στη συνέχεια υπήρξε μια έξαρση για να φτάσουμε από το καλοκαίρι του 2014 μετά από μεγάλο αγώνα των υγειονομικών και φαρμακευτικών υπηρεσιών να έχουμε μια υποχώρηση των κρουσμάτων στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Λιβερία: Νέα εμφάνιση του ιού Έμπολα

Παρόλα αυτά ο ιός δείχνει ακόμα δυνατός ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γουινέας, κ. Αλφά Κοντέ υπολογίζεται ότι μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα θα υπάρξει πλήρης εξάλειψη της νόσου.

Μέχρι σήμερα 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη δυτική Αφρική και μόνο στη Λιβερία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν νέα κρούσματα. Αντίθετα η Νέα Γουινέα δεν μπορεί ακόμα να ελέγξει την επιδημία ενώ και η Σιέρα Λεόνε δεν έχει επίσης ελέγξει τον ιό.

Διαφήμιση