Αρχική Ειδήσεις Βράβευση για την δράση κατά της διαφθοράς σε φοιτητές

Βράβευση για την δράση κατά της διαφθοράς σε φοιτητές

0
Διαφήμιση

Έξι μεταπτυχιακοί φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό βραβεύτηκαν, για 2η συνεχόμενη χρονιά, σε εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωσαν η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς, παράρτημα Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τίτλο: «Η Εκπαίδευση ως ασπίδα εναντίον της διαφθοράς». Οι φοιτητές βραβεύτηκαν για τις εργασίες που εκπόνησαν με θέμα τη διαφθορά στην Τουρκία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία και τη Σλοβενία, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του μεταπτυχιακού προγράμματος «Πολιτικές και οικονομικές σπουδές στη σύγχρονη Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη» του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μίλησαν για τη διαφθορά και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την καταπολέμησή της στις χώρες που επέλεξαν να μελετήσουν και να παρουσιάσουν. Οι προτάσεις και η εφαρμογή των ιδεών που παρουσίασαν οι φοιτητές μπορούν να βοηθήσουν στην πράξη την Ελλάδα, η οποία παρουσιάζει το μεγαλύτερο επίπεδο διαφθοράς σε ολόκληρη την Ευρωζώνη κι ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια.

Οι προτεινόμενες από τους φοιτητές μεταρρυθμίσεις με στόχο τη βελτίωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, της ενίσχυσης των εκλεκτικών μηχανισμών και της ανάπτυξης κουλτούρας διαφάνειας μπορούν να μειώσουν το κοινωνικό και δημοσιονομικό κόστος της διαφθοράς στην Ελλάδα, καθιστώντας τη χώρα περισσότερο διαφανή, αξιοκρατική και αξιοπρεπή.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, χαιρέτισαν ο κ. Νίκος Μαργαρόπουλος, μέλος της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος, και ο καθηγητής Δημήτριος Κυρκιλής, πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου.

Διαφήμιση