Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Μειώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της αιολικής ενέργειας

Μειώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της αιολικής ενέργειας

0
Διαφήμιση

Συνολικά 408 νέες ανεμογεννήτριες συνδέθηκαν πλήρως στο δίκτυο, προσθέτοντας 1.483 μεγαβάτ στη συνολική ευρωπαϊκή παραγωγή ενέργειας, 84 μεγαβάτ ή 5,36 τοις εκατό λιγότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Αιολικής Ενέργειας (EWEA). Η ευρωπαϊκή βιομηχανία αιολικής παραγωγής ενέργειας σημείωσε πτώση πέντε τοις εκατό στις νέες εγκαταστάσεις παράκτιων ανεμογεννητριών το 2014, μετά από την άνοδο ρεκόρ που σημείωσε το προηγούμενο έτος. Συνυπολογίζοντας τις ανεμογεννήτριες στην ξηρά, η κατασκευή συνολικά 536 ανεμογεννητριών ολοκληρώθηκε το 2014, ενώ 373 βρίσκονται σε αναμονή για τη σύνδεσή τους στο δίκτυο.

«Η βιομηχανία έχει αναπτυχθεί με γεωμετρική άνοδο κατά το πρώτο κομμάτι αυτής της δεκαετίας, επομένως τα περσινά νούμερα αποτελούν μία σταθεροποίηση αυτής της προόδου», δήλωσε ο Τζάστιν Γουίλκς, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της EWEA.

Περισσότερες από τις μισές νέες ανεμογεννήτριες για το 2014 εγκαταστάθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο (54,8 τοις εκατό), με τη Γερμανία να ακολουθεί με το 35,7 τοις εκατό όλων των νέων ανεμογεννητριών και τρίτο το Βέλγιο με 9,5 τοις εκατό.

Ωστόσο, οι τάσεις τις αγοράς για το 2015 υποδεικνύουν πως η Γερμανία θα ξεπεράσει το Ηνωμένο Βασίλειο σε νέες εγκαταστάσεις, παίρνοντας την πρωτοκαθεδρία μετά από τρία έτη βρετανικής πρωτιάς.

«Η Γερμανία αναμένεται να ηγηθεί των νέων εγκαταστάσεων αυτό το έτος. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εγκαταστήσει περισσότερες ανεμογεννήτριες από ότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος μαζί, όμως το 2015 ξεκίνησε δείχνοντας πως και άλλες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις στον χώρο», δήλωσε ο Γουίλκς.

Η συνολική ισχύς του ευρωπαϊκού δικτύου υπολογίζεται στα 8.045 μεγαβάτ σε 74 παράκτιες εγκαταστάσεις σε 11 ευρωπαϊκές χώρες.

Διαφήμιση