Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Φτιάξτε προϊόντα περιποίησης προσώπου με 4 φυσικά υλικά

Φτιάξτε προϊόντα περιποίησης προσώπου με 4 φυσικά υλικά

0
Διαφήμιση

Ο καθαρισμός του προσώπου μας θα πρέπει να είναι μια διαδικασία που προστατεύει το δέρμα μας από την περαιτέρω ζημία,  αυτό είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και θα πρέπει να προστατεύεται με κάθε κόστος αλλά πολλά καθαριστικά προσώπου μπορεί πραγματικά να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικές εναλλακτικές λύσεις για αυτά τα καθαριστικά που παρέχουν ήπια και ασφαλή υλικά, προσιτά και φιλικά προς το περιβάλλον.

Μέλι

Γιατί θα πρέπει να το δοκιμάσουμε: Το μέλι είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Το παστεριωμένο μέλι συχνά δεν περιέχει γύρη και έχει θερμανθεί σε ένα σημείο που έχει χάσει όλες τις βιταμίνες και τα ένζυμα που είναι τόσο ευεργετικά για το δέρμα μας, έτσι είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε συγκεκριμένες ποικιλίες μελιού για τη φροντίδα του δέρματος μας. Αυτή η επιλογή φιλική προς το περιβάλλον έχει επίσης αντι-βακτηριακές και προβιοτικές ιδιότητες.

Πώς να το χρησιμοποιήσουμε: Καθαρίζουμε το δέρμα, και τρίβουμε μια κουταλιά μελιού στο πρόσωπό μας. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και στεγνώνουμε το δέρμα. Για μια πιο βαθιά χρήση, αφήνουμε το μέλι σε καθαρό δέρμα για 10-15 λεπτά πριν το ξέπλυμα.

Γαλάκτωμα καθαρισμού

Γιατί θα πρέπει να το δοκιμάσουμε: Αν και ο καθαρισμός του δέρματός μας με το λάδι ακούγεται αντιφατικός η μέθοδος αυτή συμφωνεί με την ιδέα της θεραπείας. Το λάδι που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσει το δέρμα μας συνδέεται πραγματικά με το λάδι που έχει ήδη το δέρμα μας και το αφαιρεί  όταν ξεπλυθεί.

Πώς να το χρησιμοποιήσουμε: Υπάρχουν πολλές μεγάλες επιλογές λαδιού που είναι διαθέσιμες, αλλά ο τύπος που χρησιμοποιούμε εξαρτάται από το δέρμα μας.

     Το λάδι καρύδας: Φροντίζουμε να το αναζητήσουμε στα βιολογικά και ανεπεξέργαστο.

     Καστορέλαιο: Το καλύτερο για την ακμή-επιρρεπές δέρμα, το καστορέλαιο δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται χωρίς αραίωση .

     Το λάδι jojoba: Επίσης καλό για την ακμή-επιρρεπές δέρμα, το έλαιο jojoba μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλο λάδι.

     Λάδι από κουκούτσια σταφυλιού: Είναι κατάλληλο για το λιπαρό δέρμα

     Λάδι αβοκάντο: Το χρησιμοποιούμε για το ξηρό δέρμα.

Υπάρχουν διαθέσιμες αμέτρητες επιλογές ανάμειξης και το δέρμα του καθενός είναι μοναδικοό οπότε το ακριβές μείγμα θα ποικίλει ξεχωριστά.

Φυσικό τονωτικό

Γιατί θα πρέπει να το δοκιμάσουμε: ΤοTonerείναι ένα ισχυρό, φυσικό στυπτικό που τραβά τις ακαθαρσίες και εξισορροπεί τα επίπεδα του pH του δέρματος, ενώ επίσης δρα ως αντιβακτηριακό .

Πώς να το χρησιμοποιήσουμε: Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και απαιτεί μόνο δύο συστατικά. Ένα με φουντούκι με ένα μέρος αφιλτράριστο μηλόξυδο και το εφαρμόζουμε στο δέρμα μας μετά τον καθαρισμό.

Το πράσινο τσάι είναι μια άλλη μεγάλη φυσική επιλογή Toner.

Φυσική απολέπιση

Γιατί θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε: Η απολέπιση με μαγειρική σόδα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη θεραπευτική αγωγή φροντίδας του δέρματος μας για να αφαιρέσουμε το νεκρό δέρμα.

Πώς να το χρησιμοποιήσουμε: Χρησιμοποιώντας μια αναλογία 50:50, δημιουργούμε μια παχιά πάστα από μαγειρική σόδα και νερό (ή μαγειρική σόδα και το αγαπημένο μας λάδι). Κάνουμε μασάζ στο δέρμα μας για ένα με δύο λεπτά και σκουπίζουμε απαλά μακριά με μια ζεστή πετσέτα.

Δημιουργώντας τα δικά μας φυσικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή , αλλά αυτές οι απλές αλλαγές θα μας  οδηγήσουν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. 

Διαφήμιση