Αρχική Ειδήσεις Energean Oil & Gas: Απόλυτη ασφάλεια για εργαζόμενους και περιβάλλον

Energean Oil & Gas: Απόλυτη ασφάλεια για εργαζόμενους και περιβάλλον

0
Διαφήμιση

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Energean Oil & Gas πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον τομέα της ασφάλειας και υγείας τόσο στις θαλάσσιες εξέδρες παραγωγής πετρελαίου στον Πρίνο, όσο και στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης. Συγκεκριμένα, και το 2014 χαρακτηρίσθηκε από μηδενικά ατυχήματα και από μηδενικές απώλειες ωρών εργασίας για τους εργαζόμενους της Energean. Επιπλέον, δεν καταγράφηκε απολύτως κανένα περιστατικό με οποιαδήποτε περιβαλλοντική επίδραση στον Κόλπο της Καβάλας ή στην περιοχή του Νέστου με την οποία γειτνιάζουν οι χερσαίες εγκαταστάσεις.

Η δε τάση εκδήλωσης ατυχημάτων παραμένει σταθερά πτωτική από το 2007, οπότε η Energean ανέλαβε την λειτουργία και εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων, με τον μέσο όρο ατυχημάτων στην τελευταία 15ετία να έχει υποχωρήσει πλέον στο 4,27 ετησίως και να βαίνει συνεχώς μειούμενος.

Ανάλογα, τα παρ’ ολίγον ατυχήματα που αναφέρθηκαν στη διάρκεια του 2014 ήταν δέκα, όταν ο συνολικός μέσος όρος των παρ’ ολίγον ατυχημάτων ανά έτος έχει διαμορφωθεί σε 15,3 για την τελευταία 15ετία. Ως κυριότερες αιτίες προσδιορίστηκαν η μη ορθή εκτίμηση των συνθηκών εργασίας και η έλλειψη προσοχής. Σε ό,τι αφορά, τέλος, το προσωπικό των συνεργαζόμενων εργολαβικά επιχειρήσεων, καταγράφηκαν δύο ατυχήματα με απώλεια δεκαέξι ημερών εργασίας συνολικά στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς.

Διαφήμιση