Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ο υδροβιότοπος Ζακύνθου από τον ΧΥΤΑ

Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ο υδροβιότοπος Ζακύνθου από τον ΧΥΤΑ

0
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την αυτοψία του ΚΕΠΠΕ, δεν φάνηκε να υπάρχει το γνωστό φαινόμενο της ρύπανσης του Κόλπου του Λαγανά, από στραγγίδια που προκαλούν οι βροχοπτώσεις. Την απουσία κάθε μορφής ρύπανσης στην περιοχή του πρώην ΧΥΤΑ Ζακύνθου πιστοποιεί και ο έλεγχος που διενήργησε κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου Προστασίας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) και αυτό αποτελεί ένα «χαρτί» που θα επιχειρεί να αξιοποιήσει το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, προκειμένου να επιταχύνει τις εξελίξεις για την πλήρη αποκατάσταση του χώρου που βρίσκεται μέσα στην προστατευόμενη περιοχή για την θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα φέρει ήδη μια πρώτη καταδίκη για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στην συγκεκριμένη περιοχή από το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα στις 17/7/2014 και έπειτα από προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι η χώρα μας παρέλειψε να απαγορεύσει τη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων(ΧΥΤΑ) εντός του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου της Ζακύνθου και με αυτό τον τρόπο παραβίασε την περιβαλλοντική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here