Αρχική Καινοτομία Ανακυκλωμένο πλαστικό και τεκίλα ως υποκατάστατο ξύλου!

Ανακυκλωμένο πλαστικό και τεκίλα ως υποκατάστατο ξύλου!

0
Διαφήμιση

Ένα νέο υλικό κατασκευών με μεγαλύτερη αντοχή, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σκελετός για πάγκους, τραπέζια ή καρέκλες, δημιούργησε μία εταιρεία ανακύκλωσης στο Μεξικό συνδυάζοντας ανακυκλωμένο πλαστικό και απόβλητα παρασκευής τεκίλας. Η νεοϊδρυθείσα εταιρεία Plastinova στο πρώτο στάδιο της επεξεργασίας συμπυκνώνει αγαύη βαγάσσης, μία ινώδης βιομάζα που παράγεται κατά την παρασκευή τεκίλας και άλλων προϊόντων από φυτά, για να σχηματίσει στη συνέχεια ένα υποκατάστατο ξύλου, αφού ενσωματώσει επίσης ανακυκλωμένο πλαστικό. Το τελικό προϊόν αποτελείται από 10 με 35 τοις εκατό αγαύη.

Για να παρασκευαστεί το υλικό, η βαγάσση αγαύης πρέπει να μην περιέχει αλκοόλ και ζάχαρη, αλλά μόνο ίνες που στη συνέχεια ξηραίνονται και αλέθονται σε σκόνη, στην οποία έχει προστεθεί ένας χημικό παράγοντας, επιτρέποντάς της να ενσωματώσει χωρίς προβλήματα το ανακυκλωμένο πλαστικό.

Το τελικό προϊόν είναι ισχυρότερο από το ξύλο, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Plastinova, και διατίθεται σε κομμάτια που μπορούν να κοπούν ανάλογα με τις ανάγκες του καταναλωτή.

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας μπορούν να επεξεργαστούν εκατό κιλά αγαύης μέσα σε 36 ώρες, ενώ χρειάζονται ακόμη μία ημέρα για το τελικό στάδιο της παρασκευής του υποκατάστατου.

Η εταιρεία εξετάζει επίσης την αντικατάσταση της βαγάσσης αγαύης με ίνες καρύδας, καθώς αρχικές δοκιμές έδειξαν ότι θα μπορούσε να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αντοχή, αλλά και επειδή η αγαύη βαγάσσης είναι δύσκολο να αγοραστεί από εταιρείες παρασκευής τεκίλας που τη χρησιμοποιούν ως καύσιμο για τους λέβητες των αποστακτηρίων.

Διαφήμιση