Αρχική Ειδήσεις 9 ξεχασμένες αλήθειες για την ευτυχία

9 ξεχασμένες αλήθειες για την ευτυχία

0
Διαφήμιση

Ευτυχία σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό σε κάθε έναν από εμάς, επειδή είναι ένα υποκειμενικό συναίσθημα. Μερικοί άνθρωποι κυνηγούν την ευτυχία σαν να είναι ένα άπιαστο όνειρο.  Αγοράζουν πράγματα που δεν χρειάζονται πραγματικά ή πέφτουν σε τοξικές σχέσεις. Άλλοι άνθρωποι προσπαθούν  να ελέγξουν τη δική μας ευτυχία μας.

Αλλά η ευτυχία είναι απλή και δεν έχει σχέση με κόλπα και τεχνάσματα! Υπάρχουν εννέα ξεχασμένες  αλήθειες για την ευτυχία, που είναι σημαντικό για όλους μας να θυμόμαστε πριν ξεκινήσουμε το …κυνήγι της.

1. Η ευτυχία ανανεώνεται

Δεν παίρνει πολύ για να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες της ευτυχίας μας. Μπορούμε να κάνουμε μια προσπάθεια για την οικοδόμηση περισσότερης χαράς παίζοντας με τα κατοικίδια ζώα μας, παρέα με τα παιδιά μας , βλέποντας κάτι αστείο, ή ακόμα και με έναν ήρεμο υπνάκο. Η καλή ενέργεια έρχεται επίσης με τη μορφή της συγχώρεσης και της ευγνωμοσύνης.

Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι επίσης εμπνέονται από την εργασία των άλλων. Εμείς ποτέ δεν συγκρίνουμε ή κρίνουμε ένα άλλο άτομο από ζήλια. Η έμπνευση που συναντάμε σε άλλους μπορεί να δημιουργήσει θετική ενέργεια μέσα μας σε μεγάλο βαθμό.

2. Η ευτυχία είναι γραφτό να είναι μεταδοτική.

Δεν κρύβουμε την ευτυχία μας μακριά από τους άλλους από ντροπή και ενοχή. Γνωρίζουμε ότι όταν μοιραζόμαστε ένα καλό γέλιο ή γιορτάζοντας την επιτυχία της ζωής μας λειτουργεί θετικά και στους  άλλους. Εμείς παρουσιάζουμε γενναιοδωρία στις ενέργειες που κάνουμε, γιατί ξέρουμε ότι το να μοιράζεσαι είναι μέρος της πραγματικής ευτυχίας.

3. Η ευτυχία είναι πολύ πιο εύκολη όταν είμαστε υγιείς.

Επειδή η ευτυχία είναι μια επιλογή που κάνουμε, όταν είμαστε συναισθηματικά και σωματικά υγιείς, μπορούμε να επιτύχουμε μια κατάσταση ευτυχίας πιο εύκολα.

4. Eυτυχία είναι ότι τα πάντα αλλάζουν.

Η ευτυχία μπορεί να μοιάζει με τη συγκίνηση ενός νέου ειδυλλίου τη μια μέρα, και ενός χωρισμού την επόμενη. Αυτό που μας ευχαριστεί μεταμορφώνεται σε κάτι διαφορετικό, και θα αγκαλιάσει το γεγονός ότι τίποτα δεν είναι στατικό και για πάντα. Η ευτυχία πάντα ρέει μέσα και έξω σε διαφορετικές μορφές.

5. Ευτυχία είναι η περιέργεια.

Είμαστε ριψοκίνδυνοι,  περίεργοι και έτοιμοι για αλλαγές. Έχουμε αγκαλιάσει νέες ευκαιρίες  συχνά με την περιέργεια ενός μικρού παιδιού. Αγαπάμε τη μάθηση και τους νέους ανθρώπους. Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος είναι γεμάτος από γοητεία και κατάπληξη.

6. Η ευτυχία έχει αυτοπεποίθηση, αλλά και ταπεινότητα.

Δοκιμάζουμε τα όρια της ζώνης άνεσης μας. Θα βγουμε στο άγνωστο με αυτοπεποίθηση και ταπεινότητα. Η εμπιστοσύνη μας σπρώχνει μέσα από άγνωστο έδαφος, και η ταπεινοφροσύνη μας μεταφέρει πίσω όταν έχουμε πάει πάρα πολύ μακριά. Ακόμη και αν η ζωή ήταν γεμάτη δυσκολίες, εμείς δεν το χρησιμοποιούμε αυτό ως δικαιολογία για να αισθανόμαστε σαν θύμα.

7. Η ευτυχία είναι η ευχαρίστηση που παίρνουμε από μια καλή εμπειρία.

Κάνουμε ό, τι αγαπάμε και το γνωρίζουμε ενώ το κάνουμε. Εμείς δεν θέτουμε όρους για την ευτυχία μας. Συνεχίζουμε να δημιουργούμε την ευχαρίστηση στη ζωή μας με τη λήψη μέτρων που μας κάνουν να αισθανόμαστε πραγματικά καλά και δημιουργούμε μια αίσθηση ροής.

8. Η ευτυχία δεν είναι πάντα σαν τον ενθουσιασμό.

Επειδή ο μέσος άνθρωπος έχει πάνω από 50.000 σκέψεις την ημέρα που ελέγχουν τα συναισθήματά μας, η ευτυχία δεν σχετίζεται πάντα με το “συναρπαστικό και φρέσκο”. Μερικές φορές, η ευτυχία είναι απλώς να αποδεχθούμε ό, τι συμβαίνει τώρα και να είμαστε εντάξει με αυτό.

9. Η ευτυχία δεν έρχεται μέσα από ένα πλέγμα κανόνων.

Βλέπουμε τα «πρέπει» της  ζωής και λέμε, «ναι, ίσως». Εμπιστευόμαστε τη δική μας εσωτερική καθοδήγηση και βρίσκουμε νόημα στους κανόνες. Γνωρίζουμε ότι οι «κανόνες» είναι ένας οδηγός και όχι όλη μας η ζωή. Αυτό το πλαίσιο του μυαλού, μας βοηθά να εκπληρώσουμε τις μεγαλύτερες επιθυμίες μας.

Τι είναι ευτυχία για σένα;

Διαφήμιση