Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Προβολή ελληνικών οίνων στη Στοκχόλμη

Προβολή ελληνικών οίνων στη Στοκχόλμη

0
Διαφήμιση

Εκδήλωση προβολής ελληνικών οίνων έλαβε χώρα στην Πρεσβευτική κατοικία, μετά από επίσκεψη Σουηδών δημοσιογράφων στην Ελλάδα, με σκοπό την έκδοση τεύχους του περιοδικού «Världens viner» (Wines of the World), αφιερωμένο αποκλειστικά στους ελληνικούς οίνους.

Μέσω του συγκεκριμένου τεύχους, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχές Μαρτίου του 2015, θα υπάρξει ταυτόχρονα τουριστική και πολιτιστική προβολή της χώρας μας.

Σημειώνεται ότι κατά τους τελευταίους μήνες, υπήρξε συνεχής συνεργασία του Γραφείου ΟΕΥ, του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Στοκχόλμης καθώς επίσης του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας για την πραγματοποίηση του ταξιδιού των Σουηδών δημοσιογράφων και τη διαμόρφωση του τελικού προγράμματος της σουηδικής αποστολής.

Η δημοσιογραφική ομάδα του σουηδικού περιοδικού «Världens viner» (Wines of the World), με επικεφαλής τον εκδότη του περιοδικού, κ. Åke Jacobsson, επισκέφθηκε αρκετές μονάδες οινοπαραγωγής κυρίως στην Πελοπόννησο, το διάστημα 16-22 Νοεμβρίου 2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη χώρα μας, με συνδρομή της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων & Εξωτερικού Εμπορίου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση και γευσιγνωσία ελληνικών οίνων στη Σχολή του κ. Κων/νου Λαζαράκη, ο οποίος είναι ο μοναδικός Master of Wine στην Ελλάδα και θεωρείται επίσης από τους κορυφαίους στον κόσμο.

Κατά την εκδήλωση στην Πρεσβευτική κατοικία, υπήρξε ενημέρωση εκ μέρους των Σουηδών δημοσιογράφων για τις οινοπαραγωγικές μονάδες που επισκέφθηκαν και τις επαφές που είχαν το διάστημα που έμειναν στη χώρα μας, ενώ η Πρέσβυς της Ελλάδος, κα Αλίκη Χατζή, και ο Στ. Σταυράκος, διευθύνων του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας, αναφέρθηκαν στη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής και την ανάγκη λήψης περισσοτέρων δράσεων για την προβολή των ελληνικών οίνων, σε μια πολύ δύσκολη αγορά όπου το κυρίαρχο στοιχείο είναι το κρατικό μονοπώλιο αλκοολούχων ποτών.

Τέλος, ο εκδότης του «Världens viner», κ. Jacobsson, προέβη σε παρουσίαση πλάνου που αφορά στη διοργάνωση έκθεσης ελληνικών οίνων και άλλων προϊόντων της χώρας μας τον Μάρτιο, αμέσως μετά την έκδοση του τεύχους για τα ελληνικά κρασιά.

Μετά την ενημέρωση σχετικά με την επίσκεψη στη χώρα μας, ακολούθησε γευσιγνωσία ελληνικής κουζίνας, όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα της χώρας μας και να δοκιμάσουν ποικιλίες ελληνικών κρασιών.

Διαφήμιση