Αρχική Ειδήσεις Ξεκινάει η δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο και η χορήγηση δωρεάν tablet ή...

Ξεκινάει η δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο και η χορήγηση δωρεάν tablet ή υπολογιστή

0
Διαφήμιση

Από τις 4 Φεβρουαρίου 2015, δίνεται η δυνατότητα για εξαργύρωση του κουπονιού «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» στους περίπου 290.000 πολίτες δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος των 8 Περιφερειών που καλύπτει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» (Αν. Μακεδονία Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιοι νήσοι, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη).

Οι πολίτες θα μπορούν να εκτυπώσουν το κουπόνι «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» από το site www.e-inclusion.gr και να επισκεφθούν ένα από τα εγκεκριμένα καταστήματα και να αποκτήσουν:

  • Συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης, κινητή ή σταθερή, μέχρι 12 ευρώ το μήνα
  • Ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop αξίας μέχρι 230 ευρώ).
  • Υπηρεσίες υποστήριξης- κατάρτισης σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών κατ’ οίκον μέχρι 60 ευρώ

Η εγγραφή των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στη δράση έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ οι προθεσμίες εγγραφής των συνεργαζόμενων καταστημάτων και η υποβολή των προσφορών τους είναι αντίστοιχα η 14η και 28η Ιανουαρίου. Στόχος της παρέμβασης είναι η μείωση του ψηφιακού χάσματος και η παροχή ισότιμων ευκαιριών στους πλέον αδύναμους οικονομικά πολίτες για πρόσβαση στο διαδίκτυο και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Η δράση έχει προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ. Σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΕΤΠΑ.

Στο ίδιο πλαίσιο ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου «Rural Broadband», έργο ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 161 εκατ. ευρώ, για την εγκατάσταση ευρυζωνικών υποδομών στις απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές.

Ακόμα, το έργο για την παροχή δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους δήμους της χώρας, καθώς και σε πανεπιστημιακούς χώρους και νοσοκομεία, το οποίο έχει προϋπολογισμό 18,4 εκατ. ευρώ και βρίσκεται σε φάση εξέλιξης της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Διαφήμιση