Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Κορυφαία επίδοση στην αιολική ενέργεια πέτυχε η Δανία

Κορυφαία επίδοση στην αιολική ενέργεια πέτυχε η Δανία

0
Διαφήμιση

Η Δανία άντλησε 39 τοις εκατό της συνολικής ενέργειας που κατανάλωσε το 2014 από ανεμογεννήτριες αιολικής ενέργειας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης της χώρας. Το περασμένο έτος αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας και η σκανδιναβική χώρα διατήρησε και επέκτεινε τον ηγετικό της ρόλο σε αυτόν τον τομέα, με σκοπό να αυξήσει το ποσοστό στο 50 τοις εκατό έως το 2020.

Σύμφωνα με τον ενεργειακό πάροχο Energinet το μερίδιο της αιολικής ενέργειας στη χώρα ήταν ακόμα υψηλότερο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, φτάνοντας το 41,2 τοις εκατό της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας, σημειώνοντας μικρή πτώση προς το τέλος του έτους για να καταλήξει στο 39 τοις εκατό. Το ποσοστό αυτό αποτελεί σαφή βελτίωση από το αντίστοιχο για το 2013, το οποίο καταγράφηκε στο 33,2 τοις εκατό.

Η ισχυροποίηση του μεριδίου της αιολικής ενέργειας ήταν αναμενόμενη, καθώς σχεδόν εκατό νέες ανεμογεννήτριες ενεργοποιήθηκαν κατά το περασμένο έτος στη Δανία. Σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ράσμους Χέλβεγκ Πέτερσεν η χώρα είναι στο σωστό δρόμο προκειμένου να πετύχει τους στόχους που είχε θέσει για το 2020, όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Θέσαμε ένα ιστορικό παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο δείχνει ότι μπορεί να επιτευχθεί ο απώτατος στόχος μας, δηλαδή να σταματήσει η παγκόσμια υπερθέρμανση», δήλωσε ο Πέτερσεν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο μεγαλύτερος πάροχος ηλεκτρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε πως το μερίδιο της αιολικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 15 τοις εκατό μέσα σε ένα χρόνο, και πλέον αποτελεί το 9,3 τοις εκατό της συνολικής κατανάλωσης, αντιστοιχώντας σε 28,1 τεραβατώρες.

Διαφήμιση