Αρχική Ειδήσεις Η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου είναι η «Μπλε Δευτέρα»

Η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου είναι η «Μπλε Δευτέρα»

0
Διαφήμιση

Ο Βρετανός ψυχολόγος Κλιφ Αρνάλ «βάφει» την τρίτη Δευτέρα του χρόνου «Μπλε» και με μαθηματική εξίσωση, τη χαρακτηρίζει ως την πιο καταθλιπτική μέρα του έτους. Ο Άρναλ  βάφτισε την τρίτη Δευτέρα του χρόνου ως την πιο καταθλιπτική μέρα του έτους, επειδή: η λάμψη των εορτών έχει ξεθωριάσει, το σκηνικό της υποτιθέμενης «αγάπης και ζεστασιάς» έχει αλλάξει και τη θέση του έχει «λάβει» ο χειμώνας, που έχει εισβάλει για τα καλά. «Παγωνιά» στην ατμόσφαιρα και στους ανθρώπους. Λογαριασμοί στοιβαγμένοι. Τα όνειρα και οι στόχοι που έχουμε θέσει για το νέο έτος, δεν έχουν πάρει ακόμα σάρκα και οστά.

Συγκεκριμένα, η εξίσωση περιλαμβάνει τις μεταβλητές: καιρός, χρέη, ο χρόνος που έχει περάσει από τα Χριστούγεννα και ο χρόνος από τη στιγμή που διαψεύστηκαν οι προσδοκίες για το νέο έτος, σε σχέση με τα χαμηλά επίπεδα κινήτρων.

Οι παραπάνω παράγοντες οδηγούν σε κακή διάθεση και πεσμένη ψυχολογία. Η «Μπλε Δευτέρα» συζητείται ευρέως ως η πιο καταθλιπτική μέρα και στη Βρετανία υπάρχει μια φιλανθρωπική οργάνωση, που πιστεύει πως η λύση για την καταπολέμηση της κατάπτωσης στα τέλη Ιανουαρίου, είναι το φωτεινό ντύσιμο!

Στην Ελλάδα της κρίσης, ο καιρός είναι συννεφιασμένος, τα Χριστούγεννα πέρασαν με αιθαλομίχλη, τα χρέη έρχονται στοίβες από το παρελθόν, αλλά η ισχυρότερη μεταβλητή στην εξίσωση για την κατάθλιψη, παραμένουν οι χαμηλές προσδοκίες για το μέλλον.

Πηγή: mignatiou

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here