Αρχική Καταστροφές Έρχεται κακοκαιρία…

Έρχεται κακοκαιρία…

0
Διαφήμιση

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα με διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας τα οποία θα χαρακτηρίζονται από τοπικά πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες, τόσο στα πελάγη όσο και στα ηπειρωτικά. Μέχρι το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στο Αιγαίο καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -2 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 11 στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 9 στην Ήπειρο, από 6 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 8 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά τοπικά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις, 7 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις, 8 μποφόρ.

Νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας το βράδυ τοπικές βροχές ή καταιγίδες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στη Θράκη και τη Μακεδονία, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις βραδινές κυρίες ώρες περιμένουμε στη δυτική Μακεδονία. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως και 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και βαθμιαία καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Από τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως και 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 13 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται τοπικές βροχές τις μεσημεριανές ώρες και σποραδικές καταιγίδες τις βραδινές. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις έως και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

To Σάββατο, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και ημιορεινά της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες αλλά και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνες από την Αφρική.

Την Κυριακή, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά βαθμιαία θα περιοριστούν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε λίγες νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Διαφήμιση