Αρχική Ειδήσεις Έργο αξίας 125 εκατ. ευρώ στη Μάλτα ανέλαβε η J&P-ΑΒΑΞ

Έργο αξίας 125 εκατ. ευρώ στη Μάλτα ανέλαβε η J&P-ΑΒΑΞ

0
Διαφήμιση

Το έργο αφορά στη μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και θέση σε λειτουργία (EPC) μίας εγκατάστασης εισαγωγής, αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και επαναεριοποίησής του. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 18 μήνες.

Κύριος του έργου είναι η ElectrogasMaltaLimited, η οποία αποτελεί consortium των εταιρειών GEMHoldingsLimited, SocarTradingSA, SIEMENSProjectVenturesGmbH και GasolLNGImportLimited.

Οι εγκαταστάσεις θα τροφοδοτούν με φυσικό αέριο ως καύσιμο τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ενέργειας της Μάλτας, στην περιοχή της Delimara. Το έργο περιλαμβάνει κάθε είδους εξειδικευμένο εξοπλισμό για την υγροποίηση, αποθήκευση και επαναεριοποίηση του φυσικού αερίου, τους σταθμούς ελέγχου και λειτουργίας και όλες τις αναγκαίες λιμενικές εγκαταστάσεις για τη συνεχή παροχή LNG από δεξαμενόπλοια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός παρουσίασε υψηλό ανταγωνισμό αφενός διότι επρόκειτο για επένδυση ενός ιδιωτικού φορέα, της ElectrogasMaltaLimited και αφετέρου διότι διεξήχθη σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προσελκύοντας διεθνή ανταγωνισμό μεταξύ εταιρειών με υψηλή τεχνογνωσία στη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία ενεργειακών έργων.

Διαφήμιση