Αρχική Καταστροφές Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

0
Διαφήμιση

Eπιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα, με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χωρά.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην κεντρική Μακεδονία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και μέχρι το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 500-600 μετρά).

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου (πάνω από 1200 μετρά), της δυτικής Στερεάς (πάνω από 900 μετρά), ενώ στην Ηπειρο θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 500-600 μετρά).

Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 03 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ όποτε υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα από το πρωί και θα ενταθούν πάλι τη νύχτα.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 που από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες κατά τόπους τις βραδινές ώρες ισχυρές κυρίως στα ανατολικά. Χιονιά θα πέσουν τη νύχτα στα γύρω ορεινά.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί και κατά περιόδους ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 05 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη 27-01-2015

Καιρός: νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας οι οποίες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους πυκνές (περίπου πάνω από 400 μετρά υψόμετρο). Σταδιακά τα φαινόμενα από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με την ιδία ένταση. Βαθμιαία στα δυτικά θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι.

Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Διαφήμιση