Αρχική Ειδήσεις Ένας ποδηλατόδρομος θα ενώνει την Κηφισιά με το Φάληρο

Ένας ποδηλατόδρομος θα ενώνει την Κηφισιά με το Φάληρο

0
Διαφήμιση

Ο λόγος για τον 23 χιλιομέτρων ποδηλατόδρομο που θα ενώνει την Κηφισά με το Φάληρο, ενώ ήδη το νότιο τμήμα του συγκεκριμένου ποδηλατοδρόμου, η διαδρομή Γκάζι – Φάληρο, έχει αρχίσει να υλοποιείται και τους προσεχείς μήνες θα παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Το έργο, το οποίο υλοποιεί το ΥΠΕΚΑ με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και όλων φυσικά των δήμων τους οποίους διασχίζει ο ποδηλατόδρομος, σχεδίασε η μονάδα βιώσιμης κινητικότητας, με επικεφαλής τον Θάνο Βλαστό, καθηγητή ΕΜΠ.

Το δεύτερο τμήμα του ποδηλατόδρομου αφορά τη διαδρομή 12 χιλιομέτρων από την οδό Ερμού ώς την Κηφισιά, διαμέσου των οδών Αθηνάς, 3ης Σεπτεμβρίου, Αγίας Ζώνης, Ταϋγέτου, Λ. Ιωνίας και, παράλληλα με τις γραμμές του τρένου, ώς τον σταθμό της Κηφισιάς.

Η έναρξη των εργασιών σε αυτό το κομμάτι αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και η παράδοση του έργου στο σύνολο του εκτιμάται στο τέλος του 2015.

Σημειώνεται ότι στους κεντρικούς άξονες του μητροπολιτικού ποδηλατοδρόμου πρόκειται να ενωθούν τα τοπικά δίκτυα ποδηλατοδρόμων των δήμων με τη μορφή «Τ». Ταυτόχρονα, πρόκειται να δοθεί έμφαση στην ενίσχυση της μετεπιβίβασης στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Σύμφωνα με τις μελέτες, ο ποδηλατόδρομος θα περνάει κοντά από αρχαιολογικούς χώρους, θα έχει ήπιες κλήσεις, ενώ βασικός στόχος είναι να συνδεθεί το κέντρο της Αθήνας και με μη προνομιούχες περιοχές.

Ε.Δ.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here