Αρχική Ειδήσεις Δ’ Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας

Δ’ Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας

0
Διαφήμιση

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των τριών Πανελληνίων Masterclass για νέους Έλληνες μαέστρους, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει το Δ’ Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας και Χορωδίας με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και την Χορωδία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους νέους μουσικούς να συμμετέχουν στο σεμινάριο και να βιώσουν μία μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία, υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων μουσικών δασκάλων. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 23 έως 28 Μαρτίου 2015 και θα αποτελείται από τρία τμήματα: τμήμα διεύθυνσης ορχήστρας υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου, τμήμα χορωδίας και τμήμα αρχαρίων, στα οποία θα διδάξει η μαέστρος και μουσικολόγος Αθανασία Κυριακίδου.

Επίσημος προσκεκλημένος μαέστρος και ομιλητής του Δ΄ Πανελλήνιου Masterclass θα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Στέφανος Τσιαλής. Τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σε ένα από τα τρία τμήματα, ενώ για κανένα τμήμα δεν υπάρχει όριο ηλικίας.

Στο σεμινάριο δεν υπάρχουν δίδακτρα και η επιλογή των μουσικών-οκτώ σπουδαστές από το τμήμα διεύθυνσης ορχήστρας και δύο σπουδαστές από το τμήμα διεύθυνσης χορωδίας-που θα διευθύνουν στην τελική συναυλία, θα γίνει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των προβών, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας των μελών της ορχήστρας.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν email μέχρι τις 6 Μαρτίου στη διεύθυνση conductingmasterclass@hotmail.com Η λίστα των μελών και το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου θα ανακοινωθούν στις 9 Μαρτίου. Η τελική συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα «Μηχανουργείο») το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 8.30μ.μ. και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, όπως και όλα τα μαθήματα και οι πρόβες.

Διαφήμιση